CARP Reghin, la 70 de ani

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin a aniversat 70 de ani de la înființare. Cu această ocazie au fost invitați membri CARP din 20 de orașe din țară pentru a lua parte la bucuria acestei aniversări.

Momentul a fost marcat printr-un schimb de experiență, pe care cei prezenți l-au considerat a fi foarte util, schimb la care au luat parte oameni din conducerea CARP România  ,,cu dorința de a promova noutatea, ,, promovăm un management mai performant, să facem față schimbărilor dese legislative, promovăm digitalizarea deoarece acordarea de credite pentru nevoi personale este în permanentă în concurență cu ceea ce fac băncile ori instituțiile financiare nebancare.,, spune  ,, Georgică Bădărău, secretarul Federației Naționale “Omenia” a CARP din România, prezent la Reghin.

După acest schimb de experiență care a avut în vedere și probleme ce țin de organizarea și funcționarea Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a avut loc și o vizită la Irum. Pentru a marca cum se cuvine cei 70 de ani de CARP Reghin a fost pregătită și o festivitate, în cadrul căreia au avut loc discuții, premieri urmată de o masă festivă. ,,Sărbătorim 70 de ani și trebuie să mulțumim înaintașilor noștri pentru că ceea ce avem astăzi li se datorează mult. Nu am descoperit noi lumea. Noi încercăm să perfecționăm și am făcut lucruri frumoase, iar oamenii sunt mulțumiți de activitatea noastră. Timpul își pune amprenta și peste noi și trebuie să ne gândim și la cine va urma să ne continue activitatea. Selectăm deja elemente mai tinere pentru că tinerii se adaptează la digitalizare și trebuie să ajungem și noi în pas cu lumea.,, a precizat Leon Stoica, președintele CARP Reghin.

Georgică Bădărău, secretarul Federației Naționale “Omenia” a CARP din România, prezent la Reghin a avut doar cuvinte de laudă la adresa CARP Reghin, fiind considerată o Casă reprezentativă în România. ,,Toate Casele de Ajutor Reciproc a Pensionarilor au și o vârstă pe măsură. Majoritatea se apropie de 70 de ani. CARP Reghin este una dintre cele mai cunoscute și reprezentative  din cadrul Federației Naționale Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România. O Casă cu puternice tradiții în județul Mureș, care de 70 de ani oferă ceva pensionarilor, care este cunoscută ca oferind credite  cu dobânzi foarte mici pensionarilor, dar și pentru ajutoarele nerambursabile acordate cu diferite prilejuri, dar și serviciilor care le oferă acestora pe parcursul anului. Sunt servicii de socializare și petrecere a timpului liber, activități de pelerinaj, exursii.

În acest moment aniversar sunt invitate Case reprezentative din Moldova, Muntenia, Ardeal pentru a le fi aături pentru a petrece puțin timp împreună, să-și reamintească momentele cele mai frumoase din activitate.  Modul de lucru la Casele de Ajutor reciproc a Pensionarilor este simplu, accesibil pentru toate categoriile de pensionari, indiferent de vârstă, de studii. E locul unde ei se simt apreciați, respectați și ajutați.  CARP-urile nu lucrează cu fonduri private, ci se lucrează cu banii depuși de pensionari. Au reușit să se mențină.  Din 1952 au apărut sub această formă. Au rezistat pe timpul comunismului și s-au modernizat după 1990, dar această modernizare trebuie să fie continuă, la fel ca în orice domeniu de activitate. Tocmai lucrul acesta vor să îl demonstreze cei din conducerea CARP Reghin și cred că au reușit. Au scos și o carte aniversară, pregătesc acest eveniment de două luni de zile și credem că momentul nu va fi uitat ușor, iar participanții de astăzi vor avea ce povesti. ,, a adăugat Georgică Bădărău, secretarul Federației Naționale “Omenia” a CARP din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*