Dumitrița Gliga ,,𝐃𝐞𝐳𝐛𝐚𝐭𝐞𝐦 𝐥𝐚 𝐍𝐚𝐩𝐨𝐥𝐢 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐬𝐥𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐞𝐢 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞,,

În perioada 20-21 iunie, deputatul Dumitrița Gliga participă, în calitate de membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), la Conferința la nivel înalt „Convenția de la Palermo: viitorul luptei împotriva crimei organizate transnaționale”, în parteneriat cu Oficiul ONU pentru combaterea traficului de droguri și prevenirea criminalității (UNODC) și Fundația Vittorio Occorsio.

,,Astăzi, în prezența dnei Luciana Lamorgese, ministrul afacerilor interne al Italiei, dlui Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan, ministrul afacerilor interne al Emiratelor Arabe Unite și a dlui Gaetano Manfredi, primarul Orașului Napoli, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței.

Pe agenda dezbaterilor se regăsesc teme precum: combaterea traficului ilegal cu migranți, a traficului de persoane și a exploatării acestora; provocările actuale generate de noua eră tehnologică în combaterea activităților criminale; combaterea infracționalității care afectează mediul.

Acest eveniment are loc în cadrul Mecanismului de revizuire a implementării Convenției Națiunilor Unite de combatere a crimei organizate transnaționale și a Protocoalelor (Convenția de la Palermo), stabilit în anul 2020 de Conferința Statelor Părți.

Conferința APM reprezintă contribuția parlamentară la acest proces de revizuire și are rolul de a evalua relevanța și actualitatea prevederilor legislative care derivă din aplicarea Convenției și a Protocoalelor sale, în zona euro-mediteraneană și regiunile din Golf, la douăzeci de ani de la adoptarea Convenției, având în vedere utilizarea pe scară largă a tehnologiilor moderne de către organizațiile criminale.

Conferința de la Napoli oferă o platformă unică pentru membri de parlamente naționale din 31 de state din zona mediteraneeană extinsă, facilitând interacțiunea cu reprezentanți ai guvernelor, experți, autorități judiciare și de aplicare a legii, precum și cu reprezentanți ai ONU și ai altor organizații internaționale.,, a transmis Dumitrița Gliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*