Chiherenii au petrecut de Rusalii prin joc și voie bună
De Rusalii, comuna Chiheru de Jos a fost în sărbătoare. Cu mic cu mare, după ce au ieșit de la biserică și au luat masa în familie și-au dat întâlnire în mijlocul satului, la Pod, la făgădău pentru a retrăi vremurile de demult, prin joc și voie bună.
Au îmbrăcat costumele populare și au scos la iveală bucuria și voia bună, așa cum știu locuitorii comunei Chiheru de Jos cel mai bine. De muzica s-a ocupat Puiu de la Beica și ai lui oameni, care au fost aduși la locul de petrecere în căruță.
,,După mai bine de doi de vremuri gri, în care nu am putut să ne întâlnim, manifestările fiind interzise, iată că atmosfera putem spune că s-a dezghețat, lumea simte nevoia socializării și să se manifeste așa cum au văzut în copilărie, în tinerețe. Astfel, doi bărbați dn sat, Buț Florian și Pop Constantin s-au gândit să organizeze acest joc de Rusalii. Suntem onorați de prezența lui Puiu Râmba, care are aici o adevărată școală de muzică, de instrumentiști. De fapt, autorul acestei întâlniri este o doamnă, Zinia lui Zaharie, care locuiește la Reghin. Ea a fost cea care a venit cu ideea și a transmis-o celor doi. Oamenii au înțeles că e foarte bine să se întâlnească și să se manifeste ca acum 30, 40, 50 de ani. Așa se explică jocul de astăzi unde oamenii încearcă să redea cât mai aproape realitatea vremurilor vechi, apuse.” a declarat Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos.
Pe lângă sprijinul oferit de administrația locală, evenimentul a avut în spate și oameni care au ținut ca acesta să fie o reușită și care au pus umărul pentru organizarea manifestării. Unul dintre cei care fost parte la organizarea acestei sărbători de la Chiheru de Jos este Constantin Pop care a precizat că ,,este primul joc după mulți ani, pe care-l organizăm de Rusalii. Acum că avem Căminul Cultural în construcție am riscat să facem jocul afară, în centru cum se făcea în trecut. Sperăm să rămână o frumoasă amintire de la primul bal de Rusalii organizat după atâta vreme pentru că ne dorim să facem din acest eveniment un obicei. Îmbrăcăm portul popular cu mândrie și ne bucurăm că a avut cine să ni-l transmită, iar noi să îl dăm mai departe copiilor.,,.