Zâmbet și culoare de Ziua Copilului

Pădurea Rotundă din Reghin s –a dovedit a fi încă odată locul potrivit pentru organizarea diferitelor activități, care să ne adune la un loc. Sărbătorit duminică, în avans, evenimentul dedicat Zilei Copilului a fost locul unde cei mici, însoțiți de părinți au luat parte la numeroase concursuri, jocuri și activități distractive.

Ziua a început cu emoții pentru primarul municipiului Reghin, Mark Endre, dar și pentru toți cei implicați în organizare, asta pentru că vremea, schimbătoare de altfel, putea să ne facă surprize, iar dacă ar fi plouat evenimentul dedicat copiilor necesita amânare. ,,Ziua de azi a început cu emoții din pricina vremii. Sâmbătă ne-am uitat pe toate prognozele meteo și cam toate arătau ploaie . Când m-am trezit la ora 6 și am văzut raze de soare și cer senin, bucuria a fost maximă. Cel de Sus ne iubește. Ne-am bucurat că am putut organiza acest eveniment, la care au putut lua parte atât de mulți copii cu activități diversificate. Toată echipa ne ajută, începând de la Muzeu, până la Casa de Cultură, Centrul de informare. Atmosfera e una de sărbătoare, copiii se văd fericiți. Natura e locul ideal pentru astfel de evenimente. De trei zile muncim la curățarea, igienizarea și deratizarea zonei pentru a oferi confort și siguranță copiilor” a precizat Mark Endre, primarul municipiului Reghin.

Cei care au ajuns la Pădurea Rotundă au putut lua parte atât la activități cultural-artistice, cât și sportive. ,,Am pregătit expoziție de carte, lectură în grup, în hamace. Pentru cei mai mici copii am pregătit roata poveștilor unde copiii trebuie să ghicească povestea preferată, dar în același timp avem și ghicitori cu povești pentru cei care deja știu să citească. De asemenea, pentru cei mai mici și nu numai, avem labirintul animalelor din stadiul de pui, copiii vor trebui să ajungă cocoși prin trimiterea mărgelelor în cealaltă parte. Pentru cei mai măricei avem țările Europei, o probă de cultură generală. O activitate care îi atrage pe copii este vânătoarea de comori, în natură, cu provocări, fiind nevoiți să treacă prin diferite probe” a precizat Carmen Lihăt, bibliotecar.

De cealaltă parte, Centrul de Informare și Promovare Turistică din Reghin a fost gata de acțiune ,,Pentru Ziua Internațională a Copiilor am pregătit activități prin care i-am adus pe cei mici mai aproape de natură,  de patrimoniul natural de la Pădurea Rotundă, Prigoria și stejarul secular. Le-am pus la dispoziție  puzzle-uri cu acestea, fișe de colorat și atelier de colorat magneți cu forma Prigoriei, astfel cei mici au plecat acasă cu un suvenir realizat cu mâinile lor” a precizat Simona Loredana Bogdan, reprezentant al Centrului de Informare și Promovare Turistică Reghin.

Indiferent de vârstă, bucuria a fost la ea acasă. Activitățile au fost diverse, dintre care amintim doar câteva în acest articol. Pe o pânză uriașă s-a putut picta, într-o altă parte doritorii s-au putut plimba călare ori au putut admira și chiar să se fotografieze cu cel mai frumos Mastiff Tibetan din lume. Pe partea de activități sportive, curioșii au îmbrăcat costumul de sumo pentru a intra în ring ori au aruncat la coș cu mingea de baschet. Nu au lipsit concursurile de alergare cu sacul ori cele de penalty. Până și supereroii din desenele animate au fost prezenți, iar cluburile de dans sportiv din Reghin au realizat câteva demonstrații de dans, arătând ceea ce învață în cadrul orelor petrecute alături de antrenorii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*