Parada Retro, la Reghin

Municipiul Reghin a găzduit în data de 21 mai ,,Parada Retro”, care s-a desfășurat în zona centrală a municipiului, organizat de Classic Car Club Mureș în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin. Un eveniment internațional dedicat mașinilor clasice: Castel Rally by EHRLE 2022, aflat la ediția a VII-a. Face parte din calendarul de evenimente a Retromobil Club România, etapă a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice. Pentru acest eveniment, consilierii locali reghineni au aprobat alocarea sumei de 14 000 de lei necesari susținerii evenimentului. 

Castel Rally by EHRLE este un raliu de regularitate cu mașini de epocă. Tema raliului este vizitarea castelelor, monumentelor istorice de pe teritoriul județului Mureș și a județelor învecinate.

,,Ne bucurăm că vedem în sfârșit aceste bijuterii în orașul nostru. Am încercat și anul trecut, dar nu am reușit, așa că în acest an ne-am organizat din timp. Sunt mașini minunate, proprietarii la fel, curioșii le pot pune întrebări. Ne bucurăm că reghinenii au ieșit în număr mare să le vadă și că vor rămâne cu amintiri frumoase” a precizat Mark Endre, primarul municipiului Reghin.

Mașinile de epocă au trecut prin județele Bistrița-Năsăud și Mureș, vizitând mai multe repere turistice, în centrul municipiului Reghin staționând aproximtiv 4 ore, perioadă în care au putut fi admirate de cei interesați. Exponanții bijuteriilor pe patru roți au stat de vorbă cu cei care și-au dorit să afle mai multe despre autovehiculele lor, autovehicule cu atestat de vehicul de epocă, într-o stare de conservare foarte bună. ,,A fost un drum destul de lung, am venit de la Bistrița, pe un traseu de peste 140 de kilometri. Cea mai veche mașină este un Pla din anul 1938, urmat de un Fiat din anul 1940, dar și un Volga din 1957, și-apoi mașini din ani 60, 70 și 80” a precizat Laszlo Robert, reprezentantul din județul Mureș al Retromobil România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*