𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐞: 𝐁𝐮𝐣𝐨𝐫𝐮𝐥 – 𝐅𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐍𝐚𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̗𝐢 𝐒𝐢𝐦𝐛𝐨𝐥 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢

Deputatul Dumitrița Gliga este coinițiatorul unui proiect de lege pentru declararea oficială a bujorului – ”Floarea Națională și Simbol Floral al României”, proiect care a fost depus vineri, 27 mai, la Senat și unde Camera Deputaților va fi cameră decizională.

,,Ideea aparține Facultății de Horticultură din cadrul USAMV din București, propunerea lansată în anul 2013 bucurându-se de o foarte largă susținere din partea mediului academic și a societății civile, din țară și din diaspora. Demersul este motivat de faptul că majoritatea țărilor au o floare națională, ca element al identității lor, legat de spațiul geografic, cultural și economic în care acestea se află.

Pe teritoriul României cresc spontan cinci specii de bujor, în rezervații naturale protejate prin lege, iar pe lângă speciile spontane există și 3 specii cultivate, cu peste 100 de varietăți și soiuri.

Florile de bujor sunt foarte îndrăgite în întreaga țară, constituind surse de inspirație pentru folclor, muzică, literatură și arta poporului român, fiind asociată în conștiința populară cu ideea de sănătate, frumusețe fizică și spirituală și apreciat ca plantă cu însușiri terapeutice.

Conform statisticilor, peste 100.000 de români poartă prenumele sau numele de Bujor.,, a precizat deputatul Dumitrița Gliga.

Dacă doriți să susțineți demersul Proiectului de lege: ”Bujorul – Floarea Națională și Simbol Floral al României”, puteți semna online AICI

https://www.petitieonline.com/bujorul_-_floare_naional_i_simbolul_floral_al_romaniei?fbclid=IwAR2yZfFfYjxepLYo3zKmwsDATZ_npkmYBqXx7znHquDbrcPrMfdfgURdui4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*