Proiect de parteneriat educațional la Școala Gimnazială „Florea Bogdan”

Școala Gimnazială „Florea Bogdan”, în calitate de coordonator și Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 și Centrul Școlar pentru educație incluzivă nr 3, în calitate de colaboratori desfășoară proiectul intitulat ,,Împreună pe drumul cunoașterii,,. Evenimentul din cadrul proiectului se va desfășura marți, 31 mai, cu începere de la ora 9.00.

Copiii prezenți la eveniment vor putea lua parte la teatru, parcurs aplicativ în sala de sport, desene de asfalt, jocuri distractive, povești cu și pentru copii.. La finalul acestor activități, copiii vor fi recompensați cu premii.

Scopul proiectului are la bază colaborarea dintre grădiniță și școală prin implicarea elevilor și preșcolarilor în activități comune. Obiectivele pe care proiectul le vizează sunt: familiarizarea preșcolarilor cu mediul școlar, responsabilizarea și implicarea elevilor din ciclul primar în activități comune cu preșcolarii, formarea competențelor de comunicare, implicare activă, munca în echipă și totodată educarea sensibilității copiilor prin implicarea lor în acțiuni comune venite în sprijinul copiilor care provin din familii defavorizate.

,,În cadrul acţiunii de reformare a sistemului de învăţământ şi reaşezarea lui pe baze moderne, se subliniază tot mai mult ideea parteneriatelor educaţionale, ce crează oportunităţi de cooperare, consultare, comunicare, conlucrare în vederea atingerii unui scop comun. În acest scop, organizarea unor activităţi comune (şcoală-grădiniţă) ce vizează familiarizarea copiilor cu munca şcolarilor, cu relaţiile ce se stabilesc între învăţător si elevi, elevi-elevi, ar face ca reprezentările copiilor despre şcoală sa fie mai clare, mai coerente si mai apropiate de realitate, acest lucru conducând la un debut şcolar optim. Din acest motiv am considerat că un parteneriat şcoală-grădiniţă, prin intermediul căruia să surprindem toate aceste aspecte, să le inţelegem si apoi  să le sintetizăm într-o strategie, ar permite egalizarea şanselor şcolarilor şi integrarea optimă a copiilor in clasa I.,, spun organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*