Absolvenții Colegiului ,,Petru Maior” și-au luat rămas bun de la liceu

Astăzi a fost o zi cu emoții pentru elevii claselor terminale de la Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin cu ocazia festivității de absolvire. Curtea colegiului s-a umplut de rude și prieteni, cu flori în mână veniți să-i felicite pe cei care astăzi au spus adio anilor de liceu.

,,Trăim vremuri extrem de triste, agitate, tulburi, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura pentru încă o generație care spune adio anilor de liceu. Ne putem bucura pentru încă o generație care intră în viață pentru a ne reprezenta cu cinste, ne putem bucura că am pus amprenta pe sufletele și mințile lor, pe formarea și educația lor. Sperăm ca tot ceea ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, dar cel mai important să vă ajute să prețuiți timpul, să prețuiți cât puteți anii aceștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație. Suntem bucuroși că am reușit să organizăm această festivitate pentru că unii din generațiile anterioare nu au avut parte de așa ceva,, a precizat în discursul său, Gheorghe Dărăban, directorul Colegiului ,,Petru Maior”.

Două eleve de la Colegiul ,,Petru Maior” au primit distincția de șef de promoție: Diana Grecu din clasa a XII-a A și Moldovan Emőke din clasa a XII-a B. Acestea au primit aprecieri pentru rezultatele foarte bune obținute la învățătură, în cei patru ani de liceu.

Alături de elevi a fost și Mark Endre, primarul Municipiului Reghin, care le-a transmis elevilor, în discursul său faptul că ,,este o bucurie pentru mine să vă pot fi alături astăzi, într-o zi cu mare semnificație din viața voastră. Finalizarea studiilor liceale se marchează prin această activitate de absolvire, care constituie finalul unei alte etape. Este trecut și prezent, prilej de amintiri și în același timp un moment de a spune rămas bun. Astăzi o să vedeți filmul celor patru ani de liceu, experiențele împărtășite, momentele bune și eșecurile. E clipa în care încercați să vă imaginați viitorul, de a vedea drumul pe care-l veți parcurge în formarea voastră ca adulți. Nu o să fie ușor, dar un drum greu duce întotdeauna la satisfacții pe măsură. Îndrăzniți să dăruiți și să aveți vise și idealuri mărețe. Găsiți-vă locul în lume și trăiți ca și persoane fericite. Amintiți-vă că pe măsură ce trece, viața prinde contur.,,.

Excelența în matematică premiată de Fundația ,,Profesor Ilisan”

Și în acest an Fundația ,,Profesor Ilisan” a premiat excelența în matematică. Eleva Daiana Todoran din clasa a XII-a C  a primit din partea fundației un premiu în valoare de 1200 de lei ,,Fundația Profesor Ilisan constituită în memoria tatălui meu, care a fost dascăl de matematică peste 30 de ani la această școală acordă o diplomă de excelență și un premiu în valoare de 1200 de lei absolventei Daiana Todoran. Îți doresc ca acest premiu să fie în valoare materială cel mai mic din viața ta,, a transmis Ovidiu Ilisan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*