Muzeul SilviCULTURAL – promovarea patrimoniului natural și stimularea turismului sustenabil

În perioada 18 – 20 mai se desfășoară la Colegiul Silvic din Gurghiu, dar și în împrejurimi un  workshop intitulat ,,Muzeu SilviCULTURAL”, care are ca temă modalități de valorificare a resurselor naturale, identificare și colectare flora spontană cu accent pe colectarea responsabilă, respectiv pe elemente de botanică și micologie.

,,La acest workshop vor participa peste 30 de persoane. Sunt repreprezentate 4 Grupuri de Acțiune Locală din România împreună cu agenți economici și persoane interesate de zona turistică. Acest proiect, ,,Muzeul Silvicultural este un proiect de cooperare prin care noi, cele patru GAL-uri partenere încercăm să promovăm zonele noastre, frumusețile naturale, culturale și încercăm să facem lumea să conștientizeze  aceste elemente care sunt în zonele noastre. Încercăm să facem ca lumea să iasă în natură, să le viziteze. Acest proiect este un prim pas prin care încercăm să promovăm Valea Gurghiului și întreaga zonă a GAL-ului.,, Cristian Baciu, președinte GAL ,,Prietenia Mureș-Harghita,,.

Pe lângă GAL-ul din Gurghiu participă la work-shop GAL-ul din Saschiz, dar și din județele Cluj, Neamț. Pe lângă discuțiile de la Colegiul Silvic din Gurghiu au loc vizite la Pădurea Seculară de la Mociar, Lăpușna, Parcul Dendrologic.

,,Ne bucurăm că suntem gazdele acestui eveniment, că putem cu această ocazie să ne promovăm oferta educațională a școlii. De asemenea este primul eveniment care se desfășoară în școala noastră modernizată, care a beneficiat de un proiect cu finanțare europeană în valoare de 700 de mii de euro prin care au fost făcute ample lucrări de modernizate.,, Marcel Mîndru, directorul Colegiului Silvic. comunei Gurghiu.

sursa foto: facebook Muzeul SilviCultural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*