Elevii din Reghin parte a proiectului ,,Rețeaua Prieteniei”

Proiectul educational intitulat ,,Rețeaua Prieteniei” inițiat de două învățătoare din județul Timiș, Vlai Mona și Florentina Tituleac, a prins amploare în toată țara. Elevii își scriu scrisori și le trimit prin poștă, aducând astfel în prim-plan frumusețea vremurilor în care corespondența se realiza prin scrisori.

,,Ce ne dorim? Ca într-o lume a tehnologiei, a dispozitivelor electronice, a timpului petrecut cu sau fără rost în fața ecranelor, cei mici să descopere frumusețea scrierii unei scrisori adevărate, emoția așteptării unui răspuns în cutia poștală, dar mai ales bucuria de a-și face prieteni noi,, spun inițiatorii proiectului.

Printre orașele care au ales să fie parte din această inițiativă se numără și municipiul Reghin prin Școala Gimnazială ,,Augustin Maior,,. Cadrele didactice și clasele care participă la acest proiect din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Augustin Maior” Reghin sunt:

– clasa I C – prof. înv. Rusu Camelia corespondează cu elevii clasei I de la Școala Gimnazială Pădureni, sat Pădureni, jud. Timiș;

– clasa a II-a C – prof. înv. Cheiță Mirela  corespondează cu elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială ,,Axente sever” Aiud;

– clasa a III-a A – prof. înv. Șerban Mihaela corespondează cu elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara.

,,Elevii au fost mai mult decât încântați de acest proiect și nu doar pentru că e o nouă experiență, ci și pentru că au ocazia să cunoască și să se împrietenească cu copii de vârsta lor din alte colțuri ale țării. Ideea de a scrie și primi scrisori li s-a părut extraordinară! Așa s-a și dovedit a fi. Dacă exersarea scrierii e o rutină în cadrul școlii, de data aceasta a fost diferit. Mai mult, momentul neprețuit a fost cel în care fiecare copil a primit răspuns la scrisoare lui. Curiozitatea, entuziasmul, emoția se puteau citi în ochii fiecăruia, în timp ce își deschideau plicurile. Binențeles că în prima scrisoare fiecare copil a ales să se prezinte, să scrie despre preferințele și pasiunile lor, animalele de companie pe care le au sau și le doresc, despre școală. Au pregătit chiar și mici daruri: desene, figurine origami, semne de carte.,, spune Mirela Cheiță, prof. înv. primar la Școala Gimnazială ,Augustin Maior” din Reghin.

În acest moment copiii se pregătesc să scrie cea de a doua scrisoare prin care le răspund noilor prieteni. ,,Ne dorim să continuăm și în vacanța de vară, mai ales că subiectele de discuție vor fi mult mai interesante, iar copii se vor cunoaște din ce în ce mai bine.” adaugă Mirela Cheiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*