Concursul județean de matematică ,,Petru Maior” și-a desemnat câștigătorii

Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin a fost sâmbătă, 9 aprilie gazda celei de a doua ediții a concursului județean de matematică ,,Petru Maior”. Adresat elevilor claselor IX – XII, profil științe ale naturii și tehnologic, concursul a adunat un număr de 103 participanți, de la instituțiile de învățământ din județul Mureș.

Fiecare școală s-a putut înscrie cu un lot de maxim 24 de elevi din clasele IX – XII, câte trei elevi pe nivel de studiu / specializare.

,,S-au înscris 103 elevi de la liceele din județul Mureș. Subiectele au avut un nivel de dificultate mai ridicat, la clasele de a IX-a și a X-a au fost structurate pe patru probleme, iar la clasele a XII-a au fost subiecte de tip bacalaureat. Mai exact pentru cei de a XII-a a fost precum o simulare la bacalaureat, o a doua simulare în ultimele două săptămâni, să zic așa. Subiectele au fost elaborate de colegii noștri, profesori din județul Mureș. Organizarea și desfășurarea acestui concurs duce la ridicarea prestigiului colegiului nostru.,, a declarat Gheorghe Dărăban, directorul Colegiului ,,Petru Maior”.

Cei mai buni elevi au fost recompensați cu diplome, medalii și premii, iar Fundația ,,Profesor Ilisan” a premiat doi dintre cei mai buni matematicieni!

,,Subiectele au fost de o dificultate medie spre crescută din punctul meu de vedere, dar m-am descurcat. Am ales să mă înscriu la acest concurs pentru că îmi place matematica, am participat și în clasa a IX-a și-atunci am zis să mai încerc odată. ” a precizat Roxana Gheorgilas, elevă la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Reghin.

,,Subiectele au fost bine echilibrate. Au fost câteva subiecte care ne-au dat de gândit, dar per total totul a fost bine. Am ales să mă înscriu după ce în primă fază s-au înscris colegii mei, iar apoi mi-am anunțat și eu profesorul că vreau să particip pentru că îmi doresc să merg la facultate în străinătate, și-atunci mă ajută foarte tare diploma de la acest concurs. Orice pregătire în plus, orice concurs despre care se știe că e de un nivel mai înalt te ajuta pentru pregătirea la bacalaureat.,, a precizat la iesire, Andrei Simionov elev la Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș.

,,Au fost chiar ușoare subiectele. A fost un subpunct la care a fost nevoie de atenție, dar în rest a fost destul de ușor. Am ales să particip la acest concurs pentru că la școală facem destul de multă matematică, și-atunci am zis de ce nu? Încă nu m-am decis ce voi face după terminarea liceului, dar cred că mi-ar plăcea ceva pe fizică, astrofizică.,, spune Vanessa Recorean, elevă la Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș.

REZULTATE:

Științe ale naturii:

Clasa a IX –a: Locurile I și II au fost obținute de elevi de la Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, iar locul III a fost obținut de Colegiul ,,Petru Maior”.

Clasa a X – a: Locul I obținut de Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, iar locurile II și III de Colegiul Național ,,Unirea” Târgu Mureș.

Clasa a XI – a: Locul I obținut de Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, locul II de Colegiul Național ,,Unirea” urmat de locul III obținut de Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș

Clasa a XII- a: Locurile I și II obținute de Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, iar locul III a fost obținut de Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin

Tehnologic:

Clasa a IX – a: Locul I obținut de Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin, în timp ce locurile II și III au fost obținute de Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș.

Clasa a X – a: Locul I obținut de Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin, iar locurile II și III au fost obținute de Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș.

Clasa a XI – a: Locul I a fost ocupat de Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș, locul II de Colegiul ,,Petru Maior” din Reghin, iar locul III de Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș.

Clasa a XII – a: Locul I obținut de Liceul Tehnologic Electromureș Târgu Mureș, locul II ocupat de Colegiul ,, ,,Petru Maior” din Reghin, iar locul III de Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*