Fotbaliștii din Ibănești, pe podium la Cupa Satelor

În data de 2 aprilie s-a desfășurat la Gornești Cupa Satelor la Fotbal, faza județeană, o competiție dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural, echipele participante reprezentând satele și comunele din România.

La acest eveniment sportiv, au luat parte mai multe echipe din județul Mureș, printre care și elevii din Ibănești. Echipa din Ibănești, formată din elevi din anii 2009, 2010, 2011, au fost pregătiți și coordonați de profesorii de sport Sergiu Adam și Florin Pop.

,,Din zona Reghinului singura echipă participantă a fost cea din Ibănești. Meciurile s-au disputat pe teren de 70 de metri, 8 + 1 cu obligativitatea ca toți elevii să fie de la școala de unde s-au înscris. Echipa din Ibănești, formată din elevi din anii 2009, 2010, 2011 – băieți și puteau participa și fete născute în 2008 și 2007. Pentru a putea juca, o condiție esențială a fost ca elevii să aibă fișa medicală, carnetul de elev vizat la zi. Ne-am bucurat de sprijinul primăriei comunei Ibănești, care ne-a asigurat un set de echipamente, transportul și taxa de înscriere.

Contează foarte mult promovarea sportului în rândul elevilor de la țară. A fost o experiență plăcută pentru elevi, au fost foarte entuziasmați. Singurul impediment să zis așa, a fost faptul că pentru ei terenul a fost prea mare și a fost destul de greu, copiii fiind obișnuiți să joace pe teren mic, astfel că aici a necesitat un efort mult mai mare din partea lor.,, spune prof. Sergiu Adam.

Cei doi profesori își doresc ca pe viitor să practice mai mulți copii din Ibănești fotbalul și să participe la cât mai multe campionate.

Echipa câștigătoare, din Zau de Câmpie merge mai departe la faza regională. Locul doi a fost obținut de echipa din Gheorghe Doja și locul 3 de echipa din Ibănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*