TEDxLucianBlagaHS – eveniment adresat elevilor și tinerilor din Reghin

După o lungă perioadă în care au lipsit evenimentele de amploare, care să fie adresate tinerilor, iată că în acest sfârșit de săptămână ne putem bucura de o întâlnire specială. Este vorba despre TEDxLucianBlagaHS, care se va desfășura sâmbătă, la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară,, din Reghin, între orele 11.00 – 16.00, eveniment care va găzdui 11 speakeri.

Dar ce este TEDx, de ce la Reghin? Ne răspunde Najjar Amira, organizator licențiat TED.

Rep.: Pentru cei care nu cunosc, ce sunt evenimentele TEDx?

Najjar Amira: În spiritul ideilor care merită împărtășite, TED a creat un program numit TEDx. Acesta este un eveniment organizat la nivel local, care aduce oamenii împreună pentru a împărtăși o experiență asemănătoare TED. Evenimentul nostru se numește TEDxLucianBlagaHS, unde “x” înseamnă un eveniment TED organizat independent. În cadrul TEDxLucianBlagaHS, vorbitorii live și videoclipurile TED Talks vor fi combinate pentru a declanșa discuții profunde și conexiuni într-un grup țință. Persoanele cărora li se adresează conferința sunt elevii și tinerii comunității reghinene.

Rep.: De ce TEDx la Reghin, mai precis la Liceul Teoretic Lucian Blaga?

N.A.: Ideea mi-a venit atunci când am intrat în contact pentru prima dată cu TEDx, Reghinul având evenimente organizate sub egida TED în urmă cu cca. 10 ani. Am observat că tinerii reghineni și-au exprimat interesul față de un eveniment de o asemenea anvergură, astfel că am aplicat pentru o licență. Trecând prin procesul de acordare a licenței TED, am decis că un parteneriat între TEDx-ul organizat independent și Liceul Teoretic “Lucian Blaga” ar aduce multe beneficii conferinței.

Rep.: Cum merg pregătirile? Presupun că sunteți o echipă care se ocupă de acest eveniment, asadar, cine face parte din echipa de organizare?

N.A.: Mai avem câteva zile până la data mult așteptată, iar emoțiile cresc pe zi ce trece. Mai trebuie puse la punct câteva detalii, dar suntem pe drumul cel bun. Echipa noastră e formată din câțiva profesori și elevi voluntari ai Liceului Lucian Blaga.

Rep. : Ce subiecte vor fi abordate?

N.A.: Tema evenimentului nostru e desprinsă din viața pe care am trăit-o cu toții în ultimii doi ani, “Esența unei lumi în schimbare”.  Subiectele abordate sunt centrate în jurul temei conferinței TEDx, fiind destul de vaste, de la educație până la IT.

Rep. : Cine sunt speakerii?

N.A.: Scopul nostru este să aducem împreună minți strălucitoare pentru a susține discuții care sunt concentrate pe idei inovatoare, astfel că printre speakerii conferinței se numără:

Raluca Țifrea – studentă

Rusu Răzvan – antreprenor

Crina Laszlo – jurnalist

Imola Grama – purtător de cuvânt, primăria Municipiului Reghin

Smaranda Pușcaș – învățătoare

Tushar Advani – activist

Raluca Anton – psihoterapist

Istvan Domokos – marketing manager

Maria Zancu – învățătoare

Andrei Stoian – procuror

Petru Trîmbițaș – programator IT

Audiența noastră e formată din tineri, astfel prezentatorii conferinței noastre sunt eleve ale Liceului Teoretic “Lucian Blaga”.

Rep.: Cum pot participa doritorii la acest eveniment?

N.A.: Doritorii își pot achiziționa bilete atât on-line, accesând link-ul de pe pagina noastră de Instagram/Facebook, sau contactându-ne direct pe noi.

Rep. : Cum vor ajuta astfel de evenimente pe tinerii elevi?

N.A.: Ascultând poveștile de viață a unor oameni de succes, elevii devin motivați, iar nivelul de implicare în comunitate al acestora crește exponențial. Dorim să aducem ceva nou în viața fiecărui elev reghinean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*