MUREȘ: Tot mai multe incendii de vegetație uscată

În ultima perioadă pompierii mureșeni sunt solicitați să intervină la tot mai multe incendii de vegetație uscată. Potrivit informațiilor transmise de ISU Mureș, de la începutul anului 2022 până ieri, 21 martie, ISU Mureș a intervenit pentru stingerea a 211 incendii de vegetație uscată.

Personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a aplicat 10 sancțiuni cu amenzi contravenționale în cuantum total de 25.000  de lei și activitatea de control continuă împreună cu autoritățile publice locale.

Recomandări făcute de la pompieri:

Arderea miriștilor, vegetației uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens. De asemenea vă recomandăm  respectarea următoarelor reguli:

•           Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timp de vânt, de uscăciune avansată este interzisă;

•           Arderea trebuie să se desfășoare doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți.

•           Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

–           colectarea în grămezi astfel încât arderea să poată fi controlată;

–           executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

–           desfășurarea arderii numai pe timp de zi;

–           asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

–           supravegherea permanentă a arderii;

–           stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*