Schimb de experiență interjudețean la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Reghin

Peste 200 de preșcolari au confecționat online mărțișoare în cadrul proiectului „Provocările educației online – modalități de comunicare și învățare online în învățământul preșcolar”. Iată cum educația online oferă posibilitatea de a uni două județe vecine: Mureș și Bistrița-Năsăud.

Odată cu venirea pandemiei, cadrele didactice au fost nevoite să desfășoare activități în sistemul online și, fiecare dintre noi, am căutat cele mai bune rezolvări și am transformat această perioadă dificilă în reale oportunități de a diversifica abordarea conținuturilor, dar și a modalităților de realizare și promovare. De aceea, luni, 28 februarie 2022, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4, structura Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Reghin, a avut loc activitatea on-line „Maia și mărțișorul”.

Această activitate face parte din calendarul de activități al Proiectului Schimb de experiență interjudețean Mureș – Bistrița-Năsăud „Provocările educației online – modalități de comunicare și învățare online în învățământul preșcolar”, derulat în acest an școlar între Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Reghin – Structura Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Reghin, jud. Mureș, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru – Structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1, Structura Grădinița cu Program Normal Nr. 2, Structura Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Maieru, jud. Bistrița-Năsăud și Grădiniţa cu Program Prelungit Sângeorz-Băi – Structura Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Sângeorz Băi, jud. Bistriţa-Năsăud. Colaborarea dintre aceste instituții de învățământ preșcolar a început în anul 2017, fiecare abordând tematici diverse și desfășurând activități deosebite.

Copiii de la toate grădinițele partenere au vizionat online povestea „Maia și mărțișorul”, creată și povestită cu talent și dăruire de prof. Ionela-Maria Șerban, utilizând metoda șorțului povestitor, realizat special pentru această poveste. Firul narativ al poveștii curge pe decorul șorțului, iar personajul principal al poveștii, Maia, poposește câte puțin în diferite zone ale acestuia, decorate cu elemente specifice pentru a crea un decor corelat cu evenimentele narate și cu interacțiunea cu personajele secundare. După aceea, copiii din Grupa Buburuzelor de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Reghin au arătat tuturor participanților cum și ce mărțișoare au confecționat împreună cu doamna prof. Alina-Iuliana Moldoveanu.

La final, copiii au fost salutați de personajele Maia și bunica ei, îndemnându-i pe toți copiii participanți să realizeze mărțișoare și să le dăruiască celor dragi lor.

Toți copiii au urmărit cu mult interes activitatea și s-au salutat reciproc cu copiii de la grădinițele implicate în acest Schimb de experiență interjudețean.

Sabina ALZNER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*