Dispar cablurile de pe stâlpi, în centrul localității Deda

Administrația Locală din Deda continuă munca pentru modernizarea comunei, de această dată axându-se pe estetica localității, printr-un amplu proiect realizat în colaborare cu Electrica pentru introducerea în subteran a cablurilor și schimbarea stâlpilor: ”Modernizarea liniilor de joasă tensiune și îmbunătățirea nivelului de tensiune în localitatea Deda”.

,,Derulăm pe zona centrală a localității Deda, respectiv comuna Deda, un proiect al Electrica SA Târgu-Mureș realizat în anul 2016, dar pentru care s-a primit finanțare abia în anul 2021. Din 15 noiembrie se implementează acest proiect care este de strictă necesitate pentru cetățenii comunei, însemnând înlocuirea stâlpilor vechi cu stâlpi noi, reducerea numărului de fire dintre stâlpi și realizarea de branșamente la fiecare locuință din localitatea Deda, asta însemnând 1600 de gospodării. Prin acest proiect s-ar reduce scurt-circuitele care apăreau din pricina vântului puternic, uneori din cauza intemperiilor, a căderilor masive de zăpadă. Se lucrează chiar și în acest moment, chiar dacă e zăpadă mare, chiar dacă iarna este geroasă, pentru că termenul de finalizare a lucrărilor este 30 aprilie 2022.  Pe lângă această mare lucrare care se realizează în localitatea Deda și care va asigura curent electric de calitate pentru gospodăriile și instituțiile de pe raza satului, în zona de centru, printr-o contribuție de pe un deviz realizat de către Primăria comunei Deda  și a finanțării din fonduri proprii de 350 de mii de lei + TVA se realizează introducerea în subteran a tuturor cablurilor, inclusiv a celor de curent electric, cât și a celor de telefonie etc.” a precizat Lucreția Cadar.

Zona de Centru se referă de la Mini Market, până la zona de Cec, atât pe drumul de interior din fața primăriei și a liceului, cât și pe partea de șosea națională, pe aceeași lungime de circa 650 metri liniari.

,,Este o investiție deosebită deoarece, centrul nostru, având asfaltate rigole carosabile, va avea și iluminat deosebit, care deja parțial este pus în aplicare. Sigur că eliminarea stâlpilor și a cablurilor înseamnă un aspect plăcut, un centru modern și deosebit al comunei Deda” a adăugat Lucreția Cadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*