Simulare ROSE la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Reghin

Elevii de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Reghin au susținut în aceste zile o simulare a examenului de bacalaureat.  Prin intermediul Programului de asistență și sprijin instructiv (PASI) din cadrul proiectului ROSE, finanțat prin Banca Mondială, Liceul Teoretic Lucian Blaga organizează pentru al cincilea an consecutiv o simulare a examenului de bacalaureat pentru elevii din clasele a XII-a.

,,Așteptată cu interes de către colectivul de elevi și profesori ai liceului, simularea se constituie într-un indicator semnificativ pentru stadiul de pregătire al viitorilor absolvenți în vederea susținerii probelor examenului de bacalaureat. Desfășurată în săptămâna 14-18 februarie 2022, cu implicarea cadrelor didactice din școală, activitatea vizează familiarizarea celor 190 de elevi din clasele terminale de liceu cu subiectele de examen, cu baremele de corectare, dar și pregătirea lor din punct de vedere psihologic sau al metodologiei de desfășurare a unui examen național. Programarea cu mai mult de o lună înaintea simulării naționale de la sfârșitul lunii martie, simularea ROSE oferă tuturor factorilor implicați informații prețioase, necesare calibrării pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat de la sfârșitul lunii iunie. Impactul pozitiv al simulării suplimentare asupra rezultatelor de la bacalaureat ale elevilor Liceului Teoretic Lucian Blaga este vizibil dacă analizăm cifrele, în continuu progres, ale ultimilor ani, când mai mult de 90 % dintre absolvenții noștri au promovat examenul național de bacalaureat în urma participării la activitățile remediale și la simularea examenului organizate prin proiectul ROSE. Suntem alături de ei în acest efort de pregătire constantă pentru examenul maturității, rampă importantă de lansare pentru viitorul lor profesional. (Coordonator proiect Liceul Teoretic Lucian Blaga, prof. Costel Ababei)

 „Consider ca a fost o simulare utila, care ne-a dat posibilitatea sa vedem nivelul cunostiintelor de pana acum si sa ne adaptam conditiilor de examen. Am facut pregatiri cu profesorii de la clasa, care ne-au fost de ajutor si ne-au familiarizat cu subiectele. Acestea nu au fost foarte dificile, si asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele.” (Moldovan Laura, clasa a XIIa A, profil matematică-informatică, intensiv engleză)

„Cu toate că am avut de recapitulat doar o parte din materia necesară examenului de bacalaureat, putem afirma că ne-a fost de folos această simulare. Prin aceasta primim un feedback al nivelului de pregătire fiindcă rezultatele vor fi cât se poate de reale. Pe lângă acest lucru, fiecare dintre noi simte motivația de a învăța și mai conștient pentru examenele viitoare.” (Biró Szende, clasa a XII-a B, filologie/  ştiinţe sociale, secţia maghiară)

„Din punctul meu de vedere, simulările ROSE pentru profilul uman, pe care le-am susținut săptămâna aceasta, au avut un nivel de dificultate mică. Au fost subiecte ușoare atât la limba și literatura română, cât și la istorie și geografie. Având în vedere faptul că materia din care s-au susținut aceste simulări este cu mult mai micșorată fața de materia pentru bacalaureat, pregătirea individuală necesară pentru acestea nu a durat mai mult de o săptămână.” (Lăcătuş Beatrice, clasa a XII-a C, filologie bilingv engleză)

„Simulările Rose din februarie 2022 desfășurate în Liceul Teoretic ,, Lucian Blaga” din Reghin au fost benefice din punctul meu de vedere într-o anumită măsură, ajutând elevii să realizeze nivelul la care se află. Elevilor li se se oferă din timp această oportunitate, având timp să se pregătească până la examenul național. Aceste simulări acordă prilejul beneficiarilor săi să se obișnuiască cu atmosfera și emoțiile specifice. Însă aceste simulări creează și un motiv în plus de stres pentru unii, iar din păcate de alții nu sunt luate în serios așa cum ar trebui.” (Bîndilă Natalia, clasa a XII-a D ştiinţele naturii, intensiv engleză)

„După părerea mea, simularea examenului de bacalaureat prin programul ROSE chiar a fost necesaăr şi utilă pentru elevi, deoarece au simţit puţin emoţiile înainte de bacalaureat. Noi am început cu adevărat pregătirea şi am putut realiza că peste puţin timp chiar vom fi nevoiţi să înfruntăm acest obstacol pentru terminarea studiilor cu bine şi cu succes în clasa aXII-a. Simularea nu mi s-a părut foarte grea, însă mai am multe de învăţat, iar asta am realizat după terminarea simulării. Este nevoie de multă silinţă, ambiţie şi voinţă pentru note cât mai bune la examenul de bacalaureat, şi acest lucru a fost demonstrat de simulrea ROSE.”(Szőcs Anita, clasa a XII-a E, turism, secţia maghiară)

„Simularea de bacalaureat ROSE-februarie 2022 a reprezentat o experienţă interesantă şi totodată utilă, pentru a scăpa de o parte din emoţiile, pe care fiecare dintre noi le-am rezervat examenului de bacalaureat din vară. Organizarea probelor s-a devedit a fi calitativă, pregătirea materialelor de examen şi a  echipamentelor de supraveghere a fost bine elaborată. Alături de profesorii supraveghetori, toate acestea ne-au conferit nouă elevilor, atmosfera favorabilă pentru a ne testa cunoştiinţele, într-un cadru familial. Referitor la subiectele de examen, pot spune că  au fost bine gândite, astfel încât să îi pună şi pe elevii mai muncitori în dificultate. Dar, nu au fost atât de complexe încât să nu poată fi rezolvate, cu câte o întrebare capcană ici colo, subiectele au reprezentat o plăcere.” (Şerdean Laura, clasa a XII-a F- ştiinţe sociale)

 „ Pentru mine simulările din cadrul programului Rose  m-au  ajutat  pentru a vedea nivelul actual la care sunt pregătită la probele  la care voi susține Simularea Națională și examenul de bacalaureat. M-am pregătit la toate trei materiile și am observant că mai am de aprofundat  pentru a avea note mult mai bune. Pentru mine a fost o experientă nouă si, personal, mi-a redus puțin din emoții deoarece stiu ce mă asteaptă.” ( Bândilă Sonia, clasa a XIIa H, turism, secţia română)

  „ Programul ROSE a oferit mereu un avantaj elevilor în pregătirea lor pentru examenul de Balaureat. Aceştia vor avea iar ocazia să îşi verifice cunoştiinţele în perioada 28-31 martie în cadrul Simulării  Naţionale. Le dorim putere de muncă şi  succes şi  în pregătirea acestor examene, atât elevilor cât şi profesorilor.” ( Director prof. Dumitrache Andreea Loredana)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*