”Poartă funda galbenă din dragoste pentru copiii bolnavi de cancer”

De 20 de ani pe data de 15 februarie este marcată Ziua Internațională a Copilului bolnav de cancer. Anual peste 400 000 de copii și adolescenți sunt diagnosticați cu cancer iar ținta OMS este ca până în 2030 să fie atinsă o rată de supraviețuire a acestora de 60%, dublu față de cea de acum.

La Liceul Teoretic Lucian Blaga Reghin elevii și profesorii au purtat marți, 15 februarie, simbolul cancerului infantil: funda galben- aurie. Aceasta a fost purtată în semn de dragoste și solidaritate cu cei mici și curajoși care au de dus lupte greu de imaginat, dar și cu familiile acestora. Acțiunea a avut ca scop și conștientizarea problemei cancerului infantil și de a atrage atenţia asupra faptului că fiecare copil bolnav de cancer are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală şi psihosocială posibilă, indiferent de ţara de origine, de rasă, de situaţia financiară sau de clasa socială.

,,Comunitatea Blaga nu este la prima acțiune de acest gen. Pe 1 octombrie elevii și profesorii au purtat funda roz, simbolul cancerului la sân, iar pe 14 noiembrie au răspuns provocării lansate de Asociația HOSPICE Casa Speranței Brașov, purtâd ”pălăria ce redă copilăria” cu scopul de a atrage atenția asupra importanței îngrijirii paliative pediatrice. De altfel, membrii comunității Blaga și prietenii acestora au alergat pentru a obține fonduri sau carburanți în acțiuni organizate de cei de la HOSPICE Casa Speranței în colaborare cu diferite societăți comerciale astfel încât aceștia să poată oferi îngrijire la domiciliu copiilor și adulților bolnavi de cancer.,, spune profesorul Emilia Moldovan.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului „Unu’ Altfel”, proiect de educație morală ce are ca scop dezvoltarea atitudinilor moral- civice ale elevilor, a sentimentelor de empatie și solidaritate, a implicării și coeziunii de grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*