46 de femei au beneficiat de testare gratuită Babeş-Papanicolaou în cadrul caravanei pentru screeningul cancerului de col uterin

46 de femei au beneficiat de consult de specialitate şi testate gratuită Babeş Papanicolaou în cadrul Caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin, desfăşurată în perioada 4 – 6 februarie 2022, în parcarea celui mai mare centru comercial din Târgu Mureş, Shopping City Târgu Mureş.

De asemenea, în toate cele trei zile, în interiorul centrului comercial au avut loc acţiuni de informare-educare-conştientizare, cu scopul de a atrage atenţia femeilor asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind îndrumate spre controale medicale regulate.

Voluntarii prezenţi în cele 3 zile de campanie au distribuit pliante şi broşuri cu informaţii despre cancerul de col uterin şi au informat aproximativ 400 de femei despre importanţa testării şi a vizitelor regulate la medicul specialist.

Fiecare femeie trebuie să fie informată despre cancerul de col uterin şi trebuie să ajungă foarte uşor la testare. Acesta este scopul caravanei mobile, de a oferi tuturor femeilor acces la consult şi testare gratuită, de a forma deprinderi, de a schimba atitudini şi de a demonta mituri.

Doamnelor şi domnişoarelor sunteţi invitate să aveţi grijă de sănătatea dumneavoatră! Vă aşteptăm la testare!, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Acţiunile derulate de echipa proiectului au marcat data de 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului cu scopul de implica un număr cât mai mare de persoane care să vorbească despre cancerul de col uterin.

Obiectivul major al acestor acţiuni este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creşterea nivelului de conştientizare şi de informare cu privire la această afecţiune.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*