Citim cu voce tare

Timp de zece zile, începând din 1 februarie până în 10 februarie, Biblioteca Județeană Mureș ne invită la lectură, citind cu voce tare.

,,Anul acesta repetăm! Și mai în forță facem cititul să răsune! Cartea, Lectura și Biblioteca aduc împreună iubitorii de cultură, de cuvânt scris, de înțelepciune. Bibliotecari, personalități locale, copii, tineri, părinți, bunici, profesori… cu toții citim cu voce tare pentru ca lectura să depășească orice frontieră. Începutul lunii februarie este marcat, la nivel global, de un eveniment aparte: Ziua Cititului cu Voce Tare. O inițiativă care și-a propus, în acest fel, să promoveze cartea și lectura ca fundamente ale alfabetizării, cunoașterea fiind unul din drepturile fundamentale ale omului.
În aceste zece zile propunem să ne citim unii altora cu voce tare. Vă provocăm să alegeți un fragment din cartea preferată – roman, nuvelă, poezie – să îl citiți cu voce tare și să vă filmați în timp ce lecturați. Noi vom publica filmulețele trimise pe întreaga durată a celor zece zile de lectură. Citim cu voce tare pentru cei de lângă noi, bucurându-ne de bucuria lor. Așadar, te așteptăm, dragă cititorule, alături de noi să ZICI cu voce tare un fragment – sau mai multe – dintr-o carte a ta de suflet.,, spun reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*