Curs de prim-ajutor la Reghin

Proiectul „Părinți Salvatori”, susținut de Asociația pentru Educație și Caritate ajunge pentru prima dată la Reghin, pentru un curs de prim-ajutor de resuscitare și defibrilare în caz de stop cardio-respirator și salvare în caz de înec.

Cursul este destinat tuturor persoanelor adulte, nu doar părinților, pentru că, după cum spun chiar organizatorii ,, Nimeni nu trebuie să trăiască cu panică, dar asemenea accidente se pot întâmpla oricui, oricând, oriunde. Pentru că o persoană și în special un copilaș,  se poate îneca oricând cu lapte de la sân, apă sau ceai, se poate îneca cu salivă sau vomă, se poate îneca cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură. De asemenea, stopul cardio-respirator poate interveni, în special la adulți, ca urmare a unor afecțiuni cardiace – de cele mai multe ori fără antecedente medicale cunoscute pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: „Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!”

Evenimentul se va desfășura marți, 8 februarie de la ora 17.00 la 21.00, iar locația va fi comunicată în timp util persoanelor înscrise.

Înscrierile se fac online, la linkul https://parintisalvatori.ro/cursul-parintisalvatori/reghin/, locurile fiind limitate. Cursul, în valoare de 350 RON/persoană, este oferit fără taxă, în memoria lui #Lucaiubit. Participanții au posibilitatea să facă o donație, pentru a susține costurile organizăriii cursului, donația se poate face direct la curs sau online la www.parintisalvatori.ro/doneaza/

Cursul este susținut de Vasile Vlașin, fondator al Asociației Părinți Salvatori, membru și instructor acreditat al Consiliului European de Resuscitare, fiind structurat în trei module:

modul teoretic – Suport Vital de Bază (ediția 2021, Consiliul European de Resuscitare)

modul emoțional – gestionarea reacțiilor psiho-emoționale, având în vedere că cel mai important moment al unei intervenții este depășirea șocului emoțional

modul practic – se exersează cu 11 manechine diferite (adulți, copii, sugari), veste de exercițiu, defibrilator automat, simulator de victimă etc.

,,Proiectele „Părinți Salvatori” se axează pe prevenție prin programele de informare și educare. Militează pentru dotarea spitalelor de urgență cu aparatură specifică intervențiilor în caz de înec la copii și ajută cazuri individuale pentru a avea acces la servicii medicale, iar acolo unde este nevoie, oferă sprijin pentru strângerea banilor necesari pentru efectuarea anumitor intervenții. ,,Părinți Salvatori” s-a născut din drama familiei Vlașin, prin pierderea lui LUCA, în urma unui banal înec cu mâncare. Pe 23 septembrie 2015, în casa familiei Vlașin a avut loc tragedia, băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Deși au ajuns la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament de specialitate, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată. De atunci, la familia Vlașin apelează în mod constant familii ale căror copilași au probleme grave de sănătate. Operații și terapii de recuperare în România, Italia, Germania, Spania, SUA, Ucraina, dar și procurarea de medicamente rare sau scumpe, fac de asemenea parte din activitatea curentă a Asociației pentru Educație și Caritate, asociație care gestionează toate proiectele „Părinți Salvatori”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*