REGHIN: Bazin de înot didactic și agrement

Consilierii reghineni au aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investivii C.N.I. S.A. a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării de investiții proiect tip ,,Construire bazin de înot didactic și agrement în municipiul Reghin”.

Potrivit materialului de ședință este vorba despre un teren situat în intravilanul municipiului Reghin, pe strada Râului, nr. 16, în incinta Liceului Tehnologic ,,Ioan Bojor”, în suprafață de 5000 mp din 30.890 mp, identificat în cartea funciară nr. 54934. ,,Se aprobă asigurarea finanțării din bugetul local al municipiului Reghin a cheltuielilor pentru racordurilor la utilități: electricitate, apă, canal, gaz, salubritate. Consiliul local al municipiului Reghin se obligă ca după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani”.

Suprafața construită a clădirii propuse este de 1289,13 mp, cea desfășurată fără subsol va fi de 1684,45 mp. Clădirea va fi cu subsol parțial + parter + 1 etaj parțial. La parter va fi plaja bazinului și spațiile pentru sportivi. Bazinul va avea 15,40×25,02 m, plajele laterale vor avea 2,00 metri, iar cele de la capăt vor avea 6,85 m. La etaj vor fi gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum și vestiare.

,,Având în vedere faptul că în momentul actual municipiul Reghin nu dispune de un bazin de înot acoperit, prin această investiție se are în vedere asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea de activități sportive și de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut pentru toți iubitorii care practică înotul. Scopul principal urmărit este promovarea mișcării și sportului, îmbunătățirea structurii de agrement și totodată a stării de sănătate a populației tinere. Necesitatea asigurării unei dezvoltări durabile și echilibrate a infrastructurii la nivel local impune implementarea acestei investiții” se mai arată în materialul de ședință.

sursa foto: CNI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*