Mureș: Condamnare cu executare pentru dare de mită

Curtea de Apel Târgu – Mureș a respins ca nefondat apelul formulat de inculpatul B.G.C. împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Mureș și a dispus menținerea hotărârii atacate. Astfel, rămâne definitivă condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani și patru luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 Cod Penal. Deoarece infracțiunea de dare de mită a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de infracțiunea de dare de mită, instanța de judecată stabilește ca, în final, inculpatul B.G.C. să execute o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție, iar ca pedeapsă complementară – interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani. Totodată, magistrații Curții de Apel Târgu – Mureș obligă apelantul să plătească suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel.

Hotărârea instanței este definitivă.

Cauza a fost disjunsă din dosarul penal în care 7 agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru că au pretins şi primit sume de bani de la participanţii la trafic care au comis fapte de natură contravenţională, iar, în schimbul sumelor de bani, fie nu au aplicat sancţiuni contravenţionale, fie au aplicat alte sancţiuni decât cele comise.

În fapt, inculpatul a fost oprit pentru control de un echipaj format din doi agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roșie a semaforului.

Pentru ca polițiștii să nu constate fapta și să aplice o sancțiune pentru o altă faptă, mai puțin gravă, a remis agenților de poliție suma de 400 de lei.

        SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE MUREŞ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*