MURES: 320 de kg de articole pirotehnice ridicate in urma unor perchezitii

În cursul zilei de 28 decembrie polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au pus în executare 27 de mandate de percheziție domiciliară, în cadrul a 3 dosare de urmărire penală, la domiciliul a 28 de persoane, bănuite de nerespectarea regimului materiilor explozive.

În urma perchezițiilor, polițiștii mureșeni au descoperit și indisponibilizat 320 kg. articole pirotehnice, în valoare de 20.400 de lei, din categoriile P1, T1, F1, F2 și F3, pe care persoanele bănuite ar fi intenționat să le comercializeze fără drept.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explovizi și Substanțe Periculoase, în cadrul dosarelor de urmărie penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

Activitatea a beneficiat de suportul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Mureș și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*