Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și infracțiuni informatice

În urma celor 11 percheziții domiciliare, efectuate în județul Mureș, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice, au fost reținuți 4 bărbați, iar alți 2 au fost plasați sub control judiciar.

Din cercetări a reieșit că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane, din județul Mureș, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni privind accesul ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și alterarea integrității datelor informatice.

Astfel, începând cu luna august 2020 și până în prezent, cele 4 persoane ar fi acționat, în mod coordonat, utilizând dispozitive informatice confecționate și procurate, pentru a accesa, fără drept, sistemele informatice, care aparțineau sau erau administrate de mai multe societăți comerciale, din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, în vederea generării unor bonusuri nereale, pentru a obține diferite sume de bani.

La grupul infracțional organizat ar fi aderat mai multe persoane, angajate la societățile comerciale, care ar fi îndeplinit funcții de operatori ai jocurilor de noroc, la diferite locații, din județul Mureș. Rolul acestora, în desfășurarea activității infracționale, ar fi fost de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât și de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalți membri ai grupării, atunci când ar fi fost generate câștigurile, în mod fraudulos.

Până în prezent, aceștia ar fi reușit să obțină aproximativ 170.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, telefoane mobile), precum și dispozitive, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

7 persoane au fost conduse la audieri, iar 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 44, din Târgu Mureș și Târnăveni, au fost reținuți pentru 24 de ore .

Alți doi bărbați, de 32 și 36 de ani, din Târgu Mureș, au fost plasați sub control judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu – Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*