Rețete de gulaș unguresc, la Târgul de Crăciun din Reghin

Dacă sunteți curioși să încercați preparate tradiționale ungurești și să vă răsfățați papilele gustative faceți într-o după-amiază o plimbare până în Centrul Reghinului. Dull Zsolt și rulota sa cu Gulyas Master a poposit în municipiul nostru,  la Târgul de Crăciun, tocmai din Sibiu.

Despre Dull Zsolt vă putem spune că anul trecut, în plină pandemie a renunțat la viața de angajat pentru a fi propriul său șef. Așa se face că a investit banii adunați într-o rulotă dotată cu cele necesare unui bucătar profesionist.

Bográcsul – vedeta printre rețetele de gulaș

,,Eu am trei rețete de gulaș. Două sunt tradiționale, cea normală, cu vită, cartofi și găluște, cea cu fasole și bográcsul, care este un ceaun unguresc făcut cu mai multe legume, un amestec  de vită și porc, cârnaț afumat, fasole roșie mexicană, ciuperci,, spune Dull Zsolt.

Cu această rețetă, a câștigat locul 2 din 28 de echipe la un concurs de gătit, categoria ,,reinventat”, eveniment desfășurat în cadrul Zilelor Hungarikum, care se desfășoară anual la Muzeul Astra din Sibiu. În acest an, la același concurs a participat în calitate de membru al juriului.

Pasiunea pentru gătit o are încă din copilărie, pe când gătea alături de mama și bunica. ,,Dorința mea este de a-mi deschide un restaurant în Sibiu, dar până la a face o investiție atât de mare am zis să văd mai întâi ce părere are lumea despre gulașul meu. Așa că am amplasat rulota la ieșirea din Sibiu spre Mediaș. Din ianuarie, de când am deschis am deja clienții mei fideli, livrez prin Tazz și Glovo.,, spune Dull Zsolt.

Așadar, dacă sunteți curioși de rețete ungurești îmbunătățite și care aduc un plus de imaginație în bucătăria tradițional ungurească, sunteți așteptați la rulota Gulyas Master.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*