Evaluarea stării de sănătate la centrele pentru copii

Centrul medical ,,Galenus” a lansat ieri, 14 decembrie proiectul intitulat ,,Sănătate pentru copii”, un proiect prin care se dorește ca până de Crăciun medici și asistenți din cadrul centrului medical să se deplaseze în mai multe centre de copii pentru a le evalua starea de sănătate. Și-au dorit să facă fapte bune, în prag de sărbători, așa că prima acțiune s-a desfășurat la Casa Maria I și II din Reghin.

,,Alocăm semestrial fonduri pentru diferite acțiuni așa că în cazul de față pentru luna decembrie am dorit să organizăm o acțiune prin care să evaluăm starea de sănătate a copiilor din zonele în care este mai puțin accesibil acest serviciu. Avem medici și asistenți pregătiți pentru această acțiune și ne deplasăm la centrele din județ unde identificăm această nevoie.  Pentru acest lucru avem un buget alocat din care est consumat abia undeva la 30%. Așadar din dorința de a ajunge la cât mai multe case de copii, învităm pe cei interesați să ne contacteze. De ce facem asta? Pentru că e final de semestru și am reușit să ne facem calculele astfel încât am putut vedea care este bugetul pe care-l putem aloca. După cum știți, în domeniul privat 20% din impozitul pe profit poate fi alocat pentru astfel de acțiuni” spune Mihai Dan Farcaș, manager general al Centrului Medical ,,Galenus,,. Centrele de copii interesate, pot contacta conducerea centrului medical, iar în limita disponibilității vor încerca să ajungă la toate, până în ziua Crăciunului.

,,Ne bucurăm că facem parte din acest proiect frumos al centrului medical ,,Galenus,,. Este pentru prima data în acești ani când cineva, pe parte medicală se gândește la acești copii. Este binevenită această acțiune pentru că putem afla care este starea lor de sănătate, având în vedere că sunt evaluați de un medic de specialitate, pediatru. Sunt aceste zile tulburi pe care le trăim și din păcate prea puțin ne mai gândim unul la celălalt. Și-atunci, faptul că cineva se gândește la tine este primul și cel mai important pas pe care noi, ca oameni putem să îl facem spre semenii nostri. Atâta timp cât este acest gând bun, urmat de fapta împlinită înseamnă unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care acești copiii pot să îl primească.,, a precizat preotul Dimitrie Gherman.

,,Am găsit acești copii într-o stare foarte bună, foarte bine îngrijiți, cu controalele la zi, iar asta m-a făcut să fiu plăcut surprinsă. Consultul periodic  este important pentru că în perioada de creștere la fiecare copilaș orice patologie poate să îl afecteze mult mai sefer decât pe un adult. De aceea este bine să fie monitorizați și fiecare boală tratată corespunzător. În perioada de iarnă cel mai recomandat este o alimentație  echilibrată. Evitarea zonelor aglomerate și în funcție de ce ne rezervă vremea este recomandată aeroterapia. Mai precis cel puțin o jumătate de oră / o oră pe zi să ieșim afară, să ne jucăm.,, spune medicul pediatru Ana Maria Farcaș.

Acțiunile de acest gen continuă și anul viitor, conducerea centrului medical dorindu-și să ajute și să ajungă chiar și la persoanele din mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*