Săptămâna Educației Globale la Gimnaziul “Florea Bogdan” din Reghin

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Florea Bogdan” – Reghin au marcat Săptămâna Educației Globale (15 – 21 noiembrie) prin mai multe activități care au avut ca obiective dezvoltarea unei comunități de învățare în care să se încurajeze cooperarea, toleranța, spiritul ecologic, dezvoltarea de abilități pentru o cetățenie globală și astfel, contribuirea la o lume mai durabilă și echitabilă.

Adoptând tema acestui an, It’s our world! Let’s take action together!, majoritatea cadrele didactice s-au implicat și au mobilizat toți elevii, derulând următoarele activități:

Să călătorim împreună pe EuroVelo, ce a urmărit promovarea EuroVelo în rândul elevilor, conștientizând că o formă plăcută de educație și raporturi eficiente de interculturalitate se pot stabili practicând și turismul pe două roți.

Să îmbrățișăm mobilitatea ecologică, activitate care a dezbătut avantajele și dezavantajele mijloacelor de transport în perspectiva reducerii poluării atmosferice.

Ajută Pământul să zâmbească!, dezbatere asupra importanței protejării planetei și împiedicarea schimbărilor climatice.

Cu Europa la joacă!

Elevii au realizat multe planșe, obiecte din produse reciclate, au participat la dezbateri, au folosit mijloace TIC pentru a răspunde la cerințe, au aflat multe lucruri interesante despre tendințele lumii în care trăim, toate în spiritul globalității pe care am promovat-o. Cadrele didactice au înțeles că școala modernă, a viitorului, trebuie să pregătească tinerii de astăzi cu cunoștințe, abilități și atitudini necesare pentru a funcționa într-un singur mediu mondial.

Înv. Stoica Loredana, prof. Szabó Arthur

Înv. Hărșan Irina, prof. Halați Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*