Târgul de Crăciun din Reghin se deschide în 10 decembrie

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Reghin, desfășurată în data de 24 noiembrie, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea și defășurarea în municipiul Reghin a evenimentului “Sărbători de iarnă”, în perioada 10 – 31 decembrie 2021 și alocarea sumei necesare desfășurării în bune condiții a acestuia.

Mai exact, este vorba despre „Târgul de Iarnă” care se va organiza în zona centrală a municipiului Reghin, respectiv Parcul Central și strada Piața Petru Maior, între numerele 11 – 20. Din acest motiv, circulația în zonă va fi închisă începând cu data de 9 decembrie până în data de 31 decembrie.

Un eveniment pentru care se pregătește un decor de poveste, în care de la mic la mare se vor putea bucura de magia Crăciunului. Vor fi numeroase atracții pentru vizitatori, precum lumini, produse artizanale și ornamente specifice de Crăciun, cozonaci, turtă dulce, produse gastronomice, căsuțe special decorate, colinde și chiar Moș Crăciun.

Cei care vor ajunge în centrul municipiului, vor fi întâmpinați de agenți economici și producători locali, care vor scoate la vânzare produse specifice sărbătorilor de iarnă și nu numai, produse care vor fi puse la dispoziția cumpărătorilor în căsuțe special amenajate.

Programul evenimentului: 10 – 16 decembrie, între orele 16.00 – 20.00; 17 – 24 decembrie, între orele 12.00 – 20.00; 27 – 31 decembrie, între orele 16.00 – 20.00.

Organizatorii își doresc ca prin acest eveniment să aducă spiritul Crăciunului în sufletele celor care ajung în perioada 10 – 31 decembrie în zona centrală. ,,După o lungă perioadă de restricții impuse de acte normative adoptate în condițiile pandemiei, a sosit timpul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. (…) Odată cu aprinderea iluminatului festiv, luminile decorative vor oferi orașului imaginea festivă de Crăciun. Moș Crăciun se va instala pentru câteva zile la evenimentul de Crăciun, unde se va da tonul distracției, iar pe copii îi va aștepta cu numeroase surprize. De asemenea, copiii vor redacta scrisorile cu dorințe și le vor putea lăsa direct în cutia poștală special pregătită. Întâlnirile cu Moș Crăciun vor avea loc în fiecare seară, în perioada 17 – 23 decembrie, între orele 17.00 – 19.00. Cei mici vor avea posibilitatea de a se fotografia împreună cu Moș Crăciun, de a colinda alături de acesta și de a-i spune lista întreagă a dorințelor, iar Moșul îi va răsplăti cu dulciuri” se arată în materialul de ședință prezentat consilierilor locali.

Totodată, fiind primul târg de o astfel de amploare în Reghin, s-a gândit și un program artistic care va cuprinde o seară cu tematică de Crăciun, oferit de tineri artiști de valoare, pregătiți să încânte publicul prezent la eveniment. Spectacolul iubitorilor de muzică este pregătit pentru toate vârstele și pentru toate gusturile.

,,Printre sutele de luminițe strălucitoare, evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă din municipiul Reghin, va oferi posibilitatea vizitatorilor de a se bucura de bradul împodobit, de Moș Crăciun, de ceai cald, vin fiert cu scorțișoară, cozonaci, turtă dulce și alte preparate culinare pregătite cu atenție de comercianții locali. Producători și meșteri locali vor aștepta vizitatorii în căsuțele special amenajate, în care vor expune produse specifice sărbătorilor de iarnă cum ar fi: decorațiuni handmade, dulciuri tradiționale, brânzeturi, dulcețuri, siropuri, zacuscă, produse apicole, ornamente, decorațiuni de sezon, cadouri etc.” se arată în același material. Scopul evenimentului este de a oferi reghinenilor un spațiu comun care să devină simbolul atmosferei de Crăciun. „Evenimentul va fi locul de întâlnire al lunii decembrie, locul unde fiecare moment va oferi o nouă experiență fiecărui participant” se mai arată în materialul de ședință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*