A fost schimbată data pentru organizarea Maratonului ,,Scaunul Domnului,,

,,Prima ediție a Maratonului ,,Scaunul Domnului,, s-a desfășurat în acest an, în data de 22 mai, fiind o reușită atât din punct de vedere al numărului de participanți, cât și în ceea ce privește buna organizare.

Ediția cu numărul doi a fost programată inițial tot pentru luna mai a anului viitor, însă organizatorii au anunțat recent modificarea datei de desfășurare.

,,În ultimele săptămâni am tot analizat și ne-am consultat cum ar fi mai bine. Să schimbăm sau să nu schimbăm data concursului? În final ne-am decis să o schimbăm pentru weekendul 10 – 12 iunie 2022.  La luarea deciziei au cântărit mult două aspecte importante:
1. La ediția de anul acesta (2021) am fost la limită cu topirea zăpezii. Înainte cu 2 săptămâni aveam zăpadă de aproape 1 m pe platoul Scaunul Domnului.
2. Anul viitor vom avea și cursa de ultramaraton MSD 100k. Ea include o mare parte din creasta Munților Călimani și se aleargă mult la altitudini de 2000 m.
În luna iunie riscul de a avea zăpadă acolo sus, pe creastă, este mult mai mic și temperatura este mai potrivită pentru a alerga la altitudini de 2000 m. Noi ne dorim ca experiența voastră să fie cât mai faină și vrem ca prima ediție de ultramaraton să fie una memorabilă. Una care să le facă cinste munților la poalele cărora noi ne facem veacul.,,
au precizat organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*