Culturism: 10 medalii de aur pentru România, la Campionatul Mondial din Spania

În perioada 4 – 7 noiembrie s-a desfășurat în Santa Susanna, Spania Campionatul Mondial de Culturism și Fitness. Federația Română de Culturism și Fitness  a reușit să se prezinte cu un lot bogat de sportivi la acest Campionatul Mondial, reușind să obțină foarte bune rezultate. Asta înseamnă 16 medalii din care 10 de aur, 3 de argint si 3 de bronz, obținând astfel locul doi pe națiuni, la categoria masters. Totodată alți nouă sportivi au reușit să intre în primii șase, obținând patru locuri IV, patru locuri V și un loc VI.

Delegația României, condusă de Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism Culturism și Fitness a fost formată din 36 de sportivi, de cei trei antrenori ai lotului, Costel Torcea, Cristian Firică și Gusti Moldovan, președintele  Comisiei de Arbitri, Călin Brehaiță dar și de alți oficiali ai Federației Române de Culturism și Fitness.

,,Sunt cele mai bune rezultate raportat la faptul că au fost peste 1800 de sportivi de cea mai bună calitate, iar România a arătat din nou că își merită locul în rândul elitei mondiale a culturismului și fitnessului. De la an la an lotul României este din ce în ce mai numeros, iar ei ca performanță musculară și sportivă sunt foarte bine pregătiți.  Am dovedit din nou că performanțele pot fi obținute în condiții dificile.,, a declarat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism Culturism și Fitness la sosirea în țară.

,,Au fost foarte multe sacrificii. Eu de exemplu am fost nevoit să îmi iau concediu de la serviciu, dar cu toate astea uite că am putut obține al doilea titlul de campion mondial, dovadă că nu e nimic  imposibil,, Emil Giurgiu, Locul 1, Men’s Bodybuilding 45-49ani, 70kg.

,,Eu am făcut sport de mic din caza handicapului, sport de recuperare și ușor, ușor a început să îmi placă acest sport. Anul acesta am zis să încerc să concurez. Așa am ajuns campion național și iată-mă acum vicecampion mondial.,, George Moise, Locul 2, Men’s Wheelchair Bodybuilding.

Alături de lotul României s-a aflat și Ciprian Farcaș, fotograful oficial al Federației Române de Culturism și Fitness, care a primit cardul IFBB PRESS MEMBER din partea Președintelui IFBB, Rafael Santonja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*