politia_romana

Acțiuni de verificare în context covid-19, desfășurate de polițiștii mureșeni

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 75 de societăți comerciale, aproximativ 2.415 locații de interes, peste 150 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 4.250 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 6.500 de lei, dintre care 18 ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală și 7 ca urmare a nerespectării interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost organizate 39 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost angrenați peste 135 de polițiști.

Poliţiştii mureșeni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

,,Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.,, precizează reprezentanții IPJ Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*