Locul 2 pentru Alexia Buzilă, la concursul național ECL în limba engleză

În perioada 21 septembrie – 29 octombrie s-a desfășurat Concursul Naţional ECL  în Limba Engleză. organizat de Centrul Naţional de Examinare ECL în parteneriat cu Secretariatul Consorţiului Internaţional ECL. Concursul a fost lansat pentru măsurarea competențelor în limba engleză, nivele A2 și B2 unde s-au înscris 477 elevii din clasele V-XII, de la 26 de școli și licee din țară.

Din județul Mureș au participat elevi de la: Colegiul ,,Petru Maior,, din Reghin , Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga,, din Reghin, Școala Gimnazială din Rastolița, Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș, Liceul Teoretic Bolyai Farkas Târgu Mureș, Liceul Teologic II. Rákóczi Ferenc Târgu Mureș, Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea,, din  Deda.

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două etape, locală și națională, iar elevii care au atins punctajul maxim de 50 de puncte pe nivel, au participat la faza națională a concursului, care a avut loc la sediul Centrului Național de Examinare ECL din Sfântu Gheorghe.

După desfășurarea fazei locale, s-au calificat pentru națională 11 concurenți pentru cele două nivele. Bucuria face ca printre cei 11 să se numere și o elevă din Reghin, Alexia Buzilă din clasa a XII-a la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga,,. Eleva a reușit obținerea locului 2, cu 99 de puncte din 100, la nivelul B2. ,, Participarea la acest concurs reprezintă o experiență din care am învățat foarte multe lucruri noi. Rezultatele au venit ca o dovadă a muncii mele și a pregătirilor oferite de către profesori. Mă bucur mult că am avut ocazia de a participa și de a obține rezultate bune și încurajez cât mai mulți tineri să se implice în astfel de activități, deoarece pe lângă posibilitatea obținerii unui rezultat frumos, experiența este cea mai valoroasă.,, spune Alexia Buzilă.

Eleva a fost pregătită de profesorul Cristina Drescan, care spune că ,,Mă bucur mult pentru reuşita Alexiei: Locul 2 din aproape 500 de participanţi este un rezultat excelent. Ambiţia, perseverenţa, dedicaţia ei au fost constante ale anilor de liceu, ea participând la multe concursuri şi activităţi extraşcolare în limba engleză. Chiar şi acum, în clasa a 12-a, îşi împarte timpul în aşa fel încât să nu piardă ocazii de a exersa, îmbunătăţi şi perfecta limba engleză. O felicit şi îi doresc succes în continuare!,,.

Dumitrache Andreea, directorul Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga,, din Reghin a precizat că ,,Liceul Teoretic Lucian Blaga este o instituţie care pune în centru atenţiei elevul. Trăim într-o lume deschisă  care oferă tinerilor multe posibilităţi de afirmare. Ne dorim ca liceul nostru să ajungă o Şcoală Europeană ce vine în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor elevilor noştri.  Devenind centru de examinare ECL este un pas către acest demers.  Este o onoare pentru noi să fim parteneri al acestui Centru de Limbi Străine,,.

Potrivit profesorului Kosztan Katinka, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga,, a fost pentru prima data centru de concurs, în urma învitației făcute de Centrul de Limbi Străine Eureka din Reghin. ,,S-au înscris 28 de elevi pentru faza locală, iar după corectarea lucrărilor eleva Buzilă Alexia s-a aflat printre cei 7 candidați, care au realizat punctajul maxim, calificându-se astfel la etapa națională desfășurată la Sfântu Gheorghe. Ne bucurăm pentru reușita ei și ne propunem să continuăm acest proiect și în viitor.

Conceptul ECL datează din 1992, atunci când statele membre ale Uniunii Europene, prin proiectul Lingua au înfiinţat un CONSORŢIU pentru a realiza un test lingvistic uniform pentru limbile statelor membre ale UE.

S-a dezvoltat astfel, sistemul internaţional de examinare ECL, care echivalează şi recunoaşte certificatele în fiecare limbă, conform Cadrului Comun de referință pentru Limbi (CEFR) fără a fi necesară ca validarea acestora la nivel naţional. Răspunderea profesională pentru testele lingvistice ECL este asumată de o universitate de prestigiu din ţara de origine a fiecărei limbi, care realizează testele si evaluează lucrările.

Certificatul internaţional de competenţe lingvistice ECL se eliberează de către SECRETARIATUL CONSORTIULUI ECL (din 1999 Universitatea din Pécs, Ungaria), în două limbi de circulaţie internaţională: engleză şi limba care a fost evaluată.

Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp, şi sunt recunoscute în întreg spaţiu european, în America Centrală şi America de Sud.,, spune Kosztan Katinka- coordonator  Concurs ECL, Liceul Teoretic Lucian Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*