Ionuț Pop – Tânăra speranță a fotbalului românesc

Născut și crescut până la vârsta de 13 ani în satul Adrian din comuna Gurghiu, Ionuț Pop este un tânăr cu potențial și care promite multe din punct de vedere fotbalistic.

Plecat în anul 2017 de la echipa Athletic Kids Gurghiu, echipă condusă de Ovidiu Mărginean, Ionuț Pop este legitimat în momentul de față la Viitorul Arad și împrumutat până în iarnă la Gloria Lunca Teuz Cermei, echipă care face parte din Liga a III-a unde joacă pe postul de fundaș central.

Ambiția și seriozitatea față de fotbal au făcut ca în acest an, să intre în atenția selecționerului naționalei. În luna aprilie a acestui an a fost convocat, în premieră în lotul naționalei României sub 17 ani pentru un stagiu de pregătire la Miercurea Ciuc. Astfel, Ionuț Pop, a debutat sub tricolor într-un meci amical disputat între naționala U17 și juniorii de la AFK Csikszereda.

Luna octombrie a adus o nouă bucurie fundașului de la Gloria Lunca Teuz Cermei prin convocarea la U18.

Echipa României U18 a participat la Turneul celor 4 națiuni (România, Spania, Portugalia, Turcia) desfășurat la Centrul Național de Fotbal Buftea și Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. O competiție test, unde Ionuț Pop a îmbrăcat tricoul cu numărul 16. ,,Convocarea la Națională înseamnă pentru mine un pas înainte și o oportunitate mare în cariera mea. A fost o experiență plăcută pe teren și este ceva inedit,, spune Ionuț Pop.

Categoric, Ionuț Pop își dorește să facă performanță în fotbal, însă orice succes, aduce cu el și sacrificii, iar pentru a-și urma visul, Ionuț a plecat la o vârstă fragedă de acasă. Avea dor 13 ani și o dorință puternică de a juca fotbal. Cu toate astea, Ionuț spune că a luat fotbalul în serios în momentul în care a ajuns la Arad. ,,Sunt plecat de patru ani de acasă. Aradul e un oraș frumos, în care m-am acomodat destul de ușor, chiar dacă este greu să pleci la o vârstă așa de fragedă de acasă, dar susținerea părinților în acest cotext are un rol deosebit de important”, mărturisește Ionuț Pop.

 “Îmi amintesc că în vara lui 2017 au ajuns la noi câţiva băieţi din Târgu-Mureş, iar el şi Rotar s-au remarcat cel mai mult. De când l-am văzut, am ştiut că are calitate, era un băiat cuminte, cu calităţi şi se vedea că are potenţial de creştere, iar asta s-a întâmplat de la an la an. Postul lui obişnuit era de fundaş central, dar poate juca oriunde în apărare, iar ca un plus, loveşte bine mingea cu ambele picioare, ceea ce puţini fotbalişti de vârsta lui reuşesc. Are o viziune bună de joc, putere fizică şi îi prevăd un viitor frumos. Aici, la noi, s-a dezvoltat fotbalistic şi a progresat, a făcut parte din echipa de Liga Elitelor U15 (foto, Pop lângă Maghici) cu care am ajuns în 2019 între primele opt echipe din ţară, până la turneul semifinal. Îmi amintesc că la turneul regional, de la Timişoara, am reuşit să trecem de Poli şi LPS Banatul, o generaţie foarte bună a noastră. S-a investit foarte mult în băiat, cu turnee, cantonamente, iar el s-a ţinut de treabă. La Cermei continuă să crească şi să aibă prestaţii bune, asta şi datorită antrenorului Flavius Moisă, care i-a oferit credit total.” declara Giovanni Catanzariti președintele clubului Viitorul Arad  pentru livearad.ro, în luna aprilie a acestui an.

Obiectivul lui Ionuț Pop este să ajungă să joace în champions league, la o echipă precum Real Madrid. Însă până atunci, fundașul de la Arad, aflat în momentul de față în clasa a XII-a, continuă să se împartă zilnic între școală și programul antrenamentelor.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*