MUREȘ: Tată și fiu cercetați în stare de arest preventiv pentru dare de mită

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au realizat vineri, 15 octombrie 2021, în jurul orei 18.00, prinderea în flagrant a unui bărbat, care i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, cu titlu de mită, suma de 1.000 de Euro. În schimbul banilor, polițistul care lucrează la Centrul de Reținere și Arest Preventiv ar fi trebuit să introducă în arest un telefon mobil și un încărcător și să le predea fiului său, arestat preventiv într-un dosar penal.

Ulterior activității de prindere în flagrant și audierii, procurorul a dispus reținerea făptuitorului, iar la data de 16.10.2021, Tribunalul Mureș a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost dispusă atât pentru mituitor, cât și pentru fiul acestuia, deja arestat preventiv într-o altă cauză. Asupra celor doi se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Acțiunea de flagrant a fost organizată ca urmare a denunțului formulat de agentul de poliție, la data de 11 octombrie a,c.,  la sediul D.G.A. – S.J.A. Mureș, din care rezulta faptul că persoana aflată în arest preventiv, inculpată fiind într-o altă cauză, i-a promis în repetate rânduri, suma de 5.000 de lei în scopul menționat, respectiv pentru a se întâlni la data de 15.10.2021 cu “o persoană de încredere”, tatăl său, care îi va preda un telefon și suma de bani promisă.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul DGA – Structura Centrală și I.G.P.R. – D.O.S. – B.O.S. Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*