Unitate Mobilă de Terapie Intensivă adusă în județul Mureș

O unitate mobilă de terapie intensivă a fost adusă la Târgu Mureș ieri, 13 octombrie 2021, la solicitarea Instituției Prefectului – Județul Mureș și a instituțiilor din sistemul sanitar care sunt implicate în gestionarea situației pandemice.

Unitatea mobilă ATI a fost amplasată în curtea Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Județean Mureș și răspunde necesității în creștere de paturi ATI destinate bolnavilor cu forme grave Covid-19.

“Județul Mureș se numără printre județele cele mai solicitate pentru a se implica în gestionarea națională a numărului mare de cazuri, în special cazurile grave. Tocmai din acest motiv, am considerat că aducerea la Târgu Mureș a unității mobile ATI, o unitate disponibilă la cerere județelor din țară, ar susține strategia noastră de a gestiona numărul mare de cazuri. În acest moment, avem un număr de 55 de paturi ATI în județul Mureș, la care se vor adăuga cele 12 locuri care reprezintă capacitatea maximă a unității mobile trimise astăzi de către Departamentul pentru Situații de Urgență. Unitatea urmează să fie operaționalizată în cel mai scurt timp pentru a fi dată în folosință. Toate paturile ATI  sunt în permanență ocupate, astfel că vom continua să sporim capacitatea de internare și tratament în funcție de evoluția situației epidemiologice.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.   

Aducerea unității mobile de terapie intensivă în județul Mureș a fost posibilă datorită unui efort comun al Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș, Consiliului Județean Mureș și Instituției Prefectului – Județul Mureș. Personalul medical care va deservi unitatea mobilă de terapie intensivă aparține Spitalului Clinic Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*