Peste 40 de donatori, în cadrul campaniei ,,Sânge din Reghinul MEU,,

Reghinenii au dovedit ieri că pot să fie din nou super-eroi, în cadrul campaniei ,,Sânge din Reghinul MEU,,. Acțiunea s-a desfășurat  în sala de ședințe a primăriei municipiului Reghin, în urma unul parteneriat între Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş și Asociația Our Lifetime.

,,Sigur că este mult mai comod pentru reghineni să doneze aici, în orașul natal. Este o acțiunea binevenită, însă din păcate condițiile nu sunt cele mai prielnice și nu putem să precizăm data la care va fi următoarea ediție. Sperăm din tot sufletul normalizarea condițiilor, așa încât să ne reîntoarcem la vechea viață, în care putem să anticipăm următoarele acțiuni de genul acesta. Având în vedere incidența mare a cazurilor de îmbolnăviri, nu putem să  facem acest lucru. Încurajez pe toată lumea care este sănătoasă și care dorește să facă un bine, să facă acest gest la sediul fix din Târgu Mureș,unde chiar și în perioada următoarea, activitatea centrului va fi aceeași cu recoltări în fiecare zi. Bolnavii vor avea nevoie în continuare de sânge și de aceea contăm pe fiecare persoană care este resposabilă de lucrul acesta, să facă acest gest. Donarea de sânge este un gest care presupune foarte multă responsabilitate, ne bazăm pe sinceritatea donatorului și atunci trebuie să fie conștient de faptul că este important să știm tot ce este de știut referitor la conduită și la starea lui de sănătate.,,,  spune dr. Marinela Lazăr.

Așadar, acțiunea ”Sânge din Reghinul MEU”, ajunsă la ediția a șasea a fost încheiată cu succes. ,,Obiectiv îndeplinit, întrucât am trecut pragul de eficiență de minim 40 de SUPER EROI stabilit încă de la începutul proiectului. Datorită devotamentului și dorinței de implicare atât a celor ce s-au prezentat, dar și a celor ce au promovat și convins pe alții să participe, 132 de vieți vor fi afectate înspre bine.

În condițiile în care rata de infectare este la nivelul la care este, măsurile de siguranță au fost mai stricte, iar programul de recoltare de astăzi s-a redus în acest sens, am reușit să recoltăm în 3 ore și 30 de minute, de la 44 de persoane.

Le mulțumim tuturor participanților, tuturor care de dinainte de ora 8 au așteptat în frig ca să poată dona. Vă apreciem și ne dorim să mai participați la astfel de acțiuni.,, a precizat Mihai Farcaș, preşedintele Asociaţiei Our Lifetime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*