Creșele arondate grădinițelor cu program prelungit

În data de 15 septembrie a fost publicată Ordonanța de Urgență care modifică legea educației naționale. Această modificare prevede că începând cu anul școlar 2021 – 2022 din sistemul național de învățământ preuniversitar  fac parte și creșele. Acestea oferă copiilor antepreșcolari cu vârste cuprinse între 11 luni și 3 ani servicii integrate de educație, îngrijire și supraveghere.

Astfel, începând cu anul şcolar 2021-2022, creşele de stat sunt arondate, la solicitarea primarilor, urmare a hotărârilor autorităţilor deliberative, prin decizie a inspectoratelor şcolare judeţene sau a municipiului Bucureşti, unităţilor de învăţământ preşcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică.

Procedura de arondare a creșelor trebuie finalizată până în data de 1 octombrie.

Tot din acest an școlar, pentru ocuparea funcției didactice de educator – puericultor se acceptă și absolvenți ai liceului pedagogic sau ai unei școli echivalente, cu specializarea educatoare, care au urmat cursuri de educație timpurie în cadrul proiectelor derulate de Ministerul Educației cu terți, precum și absolvenți cu diplomă de licență, specializarea pedagogia învățământului preșcolar și primar sau absolvenți ai programelor de masterat didactic, specializarea educație timpurie.

Având în vedere cele mai sus menționate, consilierii locali reghineni au aprobat proiectul de hotărâre privind arondarea creșelor de stat la unitățile de învățământ preșcolar cu program prelungit cu personalitate juridică din municipiul Reghin. Astfel, cele trei creșe de stat care funcționează în municipiul Reghin, au fost arondate după cum urmează:

Creșa nr. 1 cu sediul pe strada Mihai Viteazu nr. 13 și Creșa ,,Universul Prichindeilor” cu sediul pe strada Mihai Viteazu nr. 85A se arondează la Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Reghin, cu personalitate juridică, de pe strada Salcâmilor.

Creșa nr. 2 cu sediul pe strada Dealului nr. 12-14 se arondează la Grădinița cu Program Prelungit nr.5, cu personalitate juridică, de pe strada Gării nr. 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*