Primăria Reghin pune în funcțiune 6 parcometre în zona centrală

Administrația locală din Reghin dorește să schimbe sistemul de plată pentru parcările din oraș. În acest sens, șase parcometre au fost amplansate în diferite puncte din zona centrală, în vecinătatea unor parcări publice cu plată. Parcometrele urmează să fie funcționale în cel mai scurt timp.

La nivelul municipiului Reghin vorbim de aproape  600 de locuri de parcare, dintre care 199 sunt doar pe zona centrală.

Odată cu funcționarea acestor parcometre, orașul va fi împărțit în două zone: Zona 1, care face referire strict la centrul orașului, Piața Petru Maior și zona 2, în care intră restul parcărilor din municipiul Reghin.

Noile echipamente vor accepta ca mijloc de plată monedele, plata cu cardul și plata prin sms ori aplicație. De ce acest sistem de plată al parcării? Pentru eficientizare, pentru a putea avea un cotrol asupra serviciului de parcări. Odată cu aceste parcometre se dorește monitorizarea și deținerea controlului asupra serviciului oferit. De aceea, parcometrele au integrate un soft cu ajutorul căruia se pot urmări în timp real numărul parcărilor ocupate și totodată încasările zilnice.

Ca o noutate, dacă până acum, abonamentul anual era valabil pentru parcarea autoturismului indiferent de zona orașului, începând cu punerea în funcțiune a acestor echipamente, acest abonament va exclude parcarea pe baza lui, în zona 1 – centrală. De asemenea, un abonament este valabil de la 1 ianuarie până la data de 31 decembrie a anului, practic un an calendaristic.

Prețuri mai mari dacă vrei să parchezi în centru

Noul regulament de parcare prevede și modificări la tarifele de parcare, astfel încât pentru o oră se va plăti 2 lei, respectiv 10 lei pentru zona 2 și 3 lei/oră respectiv 25 de lei/zi în zona 1.

Traficul este infernal în oraș și atunci trebuie găsite alternative. Prin creșterea prețului de parcare, administrația locală dorește diminuarea traficului în zona centrală și motivarea reghinenilor de a lăsa mașina acasă și a circula mai mult pe jos, mai ales pe cei din cartierele aflate în apropierea zonei centrale.

Dacă aceste șase parcometre montate în momentul de față, vor funcționa conform așteptărilor, se vor achiziționa alte echipamente pentru restul parcărilor din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*