Ambulatoriu de Pediatrie în curtea Spitalului din Reghin

Pentru creșterea calității serviciilor medicale, managerul interimar al Spitalului Municipal ,,Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a depus o solicitare către Primăria municipiului Reghin pentru a primi sprijin în achiziția unei clădiri mobile, în care să poată fi amenajat Ambulatoriul Integrat de Pediatrie.

În momentul de față, Ambulatoriul de Pediatrie funcționează într-o locație aflată pe strada Petru Maior nr. 31, mai precis la Policlinică, la o distanță destul de mare față de Secția de Pediatrie din cadrul spitalului. Astfel, acest fapt ,,constituie un impediment în ceea ce privește creșterea ponderii afecțiunilor rezolvate în ambulatoriul de specialitate” după cum se arată în nota de fundamentare. Ba mai mult, ,,actualul cabinet de pediatrie funcționează într-o clădire veche, în care nu se poate asigura respectarea circuitelor impuse de legislația în vigoare, se impune amenajarea unui spațiu nou, în care actul medical să poată fi asigurat în condiții optime„. Totodată ,,îmbunătățirea infrastructurii în sectorul serviciilor de sănătate cu regim ambulatoriu poate avea un impact pozitiv asupra calității serviciilor acordate„.

Această clădire se dorește a fi amplasată în curtea spitalului, între spațiul unde funcționează Computerul Tomograf și Biserica Sf. Vasile cel Mare.

În acest sens, în cadrul ședinței extraordinare din data de 22 septembrie, consilierii locali reghineni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Construire clădire modulară tip container pentru ambulatoriu pediatrie în incinta spitalului Dr. Eugen Nicoară Reghin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*