Peste 50 de producții la Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST

Ediția a XVIII-a a Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST își deschide porțile luni, 13 septembrie. Timp de o săptămână, în Cetatea medievală din Targu Mureș și la Cinematograful ARTA vor putea fi urmărite peste 50 de producții audio-vizuale din toate domeniile, de la lungmetraje la filme de animație și de la scurtmetraje de ficțiune sau filme documentare la videoclipuri.

Deschiderea oficială va avea loc luni, ora 11.00, în Cetatea medievală, în cadrul unei conferințe de presă la care vor participa cei mai mulți dintre membrii juriului.

Juriul de preselecție a avut de ales din 410 producții, trimise din 56 de țări. În selecția oficială au rămas 118 producții din 40 de țări. Sunt reprezentate în competiția finală toate continentele.

,,Pentru prima oară, la SIMFEST va fi acordat un Premiu Special pentru cea mai bună producție din România și Republica Moldova. Tot pentru prima oară, filmul românesc va fi foarte prezent în program, prin organizarea ”Săptămânii filmului românesc”, cu proiecții în fiecare seară, de luni, 13 septembrie până vineri, 17 septembrie, de la ora 21.00, la Cinema ARTA. Proiecțiile sunt susținute logistic și financiar de UPFAR-ARGOA și DACIN-SARA. Programul festivalului poate fi consultat pe www.simfest.ro și pe pagina de Facebook Simfest Romania.,, a transmis prin intermediul unui comunicat de presa, echipa de comunicare SIMFEST.

O mare parte a producțiilor calificate în Selecția Oficială va fi difuzată, de asemenea, zilnic, pe pagina de Facebook a festivalului. Fiecare film va fi păstrat pe pagină timp de 24 de ore.

,,Organizarea ediției a XVIII-a a Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST este posibilă și datorită co-finanțării dfin partea Municipiului Tîrgu Mureș și a Primăriei Sîngeorgiu de Mureș. Organizator este Asociația culturală SIMFEST pentru promovarea creatorilor din media și artele vizuale. Producător: Astra Dell Arte București. Sponsor oficial: Hotel GRAND Tîrgu Mureș.,, se mai arata in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*