Curs de competențe antreprenoriale pentru tinerii din județul Mureș

Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale organizează curs gratuit de competențe antreprenoriale pentru tinerii din județul Mureș, cursul fiind autorizat ANC.

Înscrierile au loc în perioada 7 – 20 septembrie completând următorul formular: https://forms.gle/LRZhbg5utw1MMSv6A

Cursul se adresează tinerilor din județul Mureș și se va desfășura ONLINE, pe platforma Zoom, în perioada 23 septembrie – 2 octombrie, câte 4 ore pe zi.

Sesiunile pentru dobândirea competențelor antreprenoriale se vor baza pe metode non-formale, punând un accent deosebit pe aspectele practice.

Concepte abordate:
– personalitatea întreprinzătorului
– formalitățile necesare înființării unei firme
– planul de afaceri
– tehnici de marketing
– elemente de legislație fiscală
– surse de finanțare ale unei afaceri
– indicatori financiari
– costuri și bugetare
– bilanțul, contul de profit și pierderi, calculul de lichidități
– lista organizațiilor suport pentru IMM-uri,

Participanții vor susține un examen (test grilă online + prezentare planului de afacere ce a fost realizat pe durata cursului) în prezența unei comisii ANC (Autoritatea Națională de Calificări), iar după absolvire vor obține un certificat care atestă parcurgerea programului de formare și menționează noile competențe dezvoltate. Certificatul este eliberat de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale și are recunoaștere la nivelul UE.

Acest curs gratuit este parte din proiectul ”Fii T.A.Re dacă ești din MUREȘ! – Tineri Antreprenori Responsabili din Mureș” și este cofinanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*