Nagy Andras a renunțat la viața politică

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Reghin desfășurată ieri, 30 august, consilierul local din partea UDMR – Nagy Andras și-a anunțat încheierea mandatului de consilier.

,,Probabil s-a aflat că mandatul meu de consilier a luat sfârșit din cauza faptului că am fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. În câteva cuvinte vreau să vă relatez despre ce este vorba… În anul 2012, am semnat prelungirea contractelor pentru locuințele ANL. Din executiv voit sau nevoit s-au strecurat trei contracte care nu au îndeplinit condițiile și criteriile pentru ca persoanele respective să primească locuințe. Neverificând, le-am semnat și pe acelea având încredere în executiv. Mai mult, actele au fost verificate de comisia de analiză a acestor dosare, de juridic, de economic, de secretarul instituției și ulterior semnate de mine. Instanța a decis că suntem cu toții vinovați, deși nu scrie în nicio lege că primarul are obligația de a verifica actele care i se aduc la semnat. Acest lucru nu a fost luat în considerare și am primit cu toții câte o condamnare de 3, 6, 8 luni. La acest proces executivul s-a autosesizat și a recuperat aceste locuințe, astfel nefiind niciun fel de prejudiciu. Cu toate astea, Instanța nu a luat în considerare acest lucru. Bineînțeles că voi urma căile de atac extraordinare. ,, a susținut Nagy Andras în discursul său ținut în fața colegilor, la ultima ședință la care a luat parte în calitate de consilier local.

Nagy Andras

Nagy  Andras a intrat în administrație în urmă cu 25 de ani, mai precis în anul 1996. A deținut de-a lungul anilor funcția de consilier local, urmată de cea de viceprimar, primar, consilier local. ,,În 2014 mi s-a oferit postul de subprefect, am refuzat. În același an postul de prefect, pe care de asemenea l-am refuzat. În 2016 mi s-a oferit primul loc ca deputat pentru alegerile parlamentare. Am refuzat. Eu am vrut să lucrez pentru acest municipiu, pentru orașul meu natal. Dar se pune punct acestui capitol din viața mea. Mulțumesc tuturor celor care m-au îndrumat de la început, până am reușit să prind experiență în administrația publică. Mulțumesc foștilor și actualilor colegi consilieri și tuturor celor cu care am avut contact în această perioadă de 25 de ani.” a adăugat Nagy Andras.

,,…Nagy Andras părăsește scena politică. Eu i-aș spune arenă politică pentru că a fost un luptător. Îi mulțumesc pentru tot parcursul vieții politice pentru că a fost un om care s-a luptat pentru comunitate, a fost primul primar după 1990 care a îndrăznit să atragă proiecte mari, îndrăznețe dând o direcție orașului și comunității.,, a precizat primarul municipiului Reghin, Márk Endre.

Colegii de partid au ținut să-i mulțumească public pentru activitate și pentru parcursul său în viața politică:

,,Rămâneți o persoană apreciată, căreia avem  foarte multe lucruri să-i mulțumim. Ați fost un profesionist, un coleg desăvârșit. Am avut și personal ceva de învățat, metodele pe care le-ați abordat, modul de a lupta pentru a duce la bun sfârșit anumite acțiuni. Îmi vine în minte o vorbă înțeleaptă, și-anume ,,Gloria nu o dobândești atunci când nu ești doborânt, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. Deci te rog domnule coleg … Ridică-te! Viața merge mai departe, stelele strălucesc doar în întuneric. Sperăm că asta nu va fi un capăt de linie, ci un început de drum.,, menționat consilierul Bodo Jozsef Zoltán.

,,Dacă plecarea dintre noi a unui coleg consilier o omagiem printr-un moment de reculegere eu vreau să îl aplaud pe domnul consilier Nagy Andras pentru toată munca depusă pentru municipiul Reghin,, a precizat Demeter Maria, consilier local UDMR.

,,Nu comentăm decizia instanței, dar sper din tot sufletul să ne rămână aproape, să ne fie alături atunci când avem nevoie, chiar dacă nu mai este coleg în consilul local pentru că în mod sigur avem nevoie de experiența și cunoștințele acumulate în atâția ani,, a precizat Tudor Veronka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*