Festivalul Medieval Gurghiu

În data de 19 septembrie, în incinta Parcului Dendrologic din localitatea Gurghiu, va avea loc prima ediție a Festivalului Medieval Gurghiu. În cadrul acestui festival, Asociația Culturală Asserculis va susține spectacole de teatru stradal, prezentări de arme și armuri și workshop-uri dedicate tuturor vârstelor. Vor fi prezenți meșteșugari de artă populară, care vor desluși secrete din breasla lor, iar evenimentul se va încheia cu un concert folk al trupei Focul Viu.

Vizitatorii vor fi primiți într-un spațiu de 10 hectare pe teritoriul căruia se pot vedea peste 350 de specii rare de arbori, dintre acestea, peste 100 fiind specii de arbori exotici din țări precum Japonia, Turcia, Australia și Statele Unite. Lacul cu lebede, cele mai drepte sau cele mai întortocheate specii de copaci vor oferi un cadru autentic celor care doresc să ne calce pragul.

Asupra evenimentului și a parcului, veghează Cetatea Gurghiului, documentată istoric în anul 1248. Cetatea a fost folosită ca loc de adunare pentru Dieta Transilvaniei. Mai mult, cetatea a jucat un rol important și la Răscoala din 1708.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*