Tabără de arte vizuale destinată elevilor

Asociatia Eidos ROMREG, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Uniunea Artiștilor Plastici Mureș și Muzeul Județean Mureș desfășoară în perioada 23 august – 10 septembrie 2021, tabăra de arte vizuale a elevilor  “LA CURTEA ARTIȘTILOR’’.

,,Obiectivul acestui parteneriat este acela de a dezvolta şi de a îmbogăți creativitatea elevilor din județul Mureș, cu ajutorul specialiștilor locali din domeniu, motiv pentru care tabăra se va desfășura de luni până vineri, interval orar 10:00-12:30,  în două locații diferite.

Atelierele de creație și artă vizuală vor avea loc în spațiul Unuiunii Artiștilor Plastici din Târgu Mureș situat în Piața Bolyai nr. 5, în zilele de luni, marți și joi.

Atelierele practice de țesut și cusut vor avea loc în incinta Palatului Toldalagi, la Secția de Etnografie și Artă Populară a muzeului. Atelierele practice vor fi precedate de vizitarea ghidată a expoziției  temporare „Interioarele locuinţei tradiţionale din Podişul Târnavelor”.,, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Muzeul Județean Mureș.

Atelierele se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

,,Nevoia de a organiza o tabără de arte vizuale a pornit de la necesitatea de a exploata potențialul local și regional pe care îl oferă multitudinea de artiști consacrați, care pot transmite generațiilor viitoarea experiența acumulată de ei de-a lungul carierei. Arta textilă este una dintre cele mai vechi preocupări ale oamenilor. Inițierea în arta textilă  va fi relizată prin crearea de semne de carte și brățări sau brâie folosind ghergheful din lemn. Copiii vor creea un desen de bază, apoi vor „urzii” firele și vor realiza în cele din urmă modelul creat. De asemenea, se vor face broderii pe etamină și se vor învăța tehnici de cusătură simple cum ar fi cruciulițe, tighel, la fir, șinătău sau înaintea acului.,, au precizat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Prin acest tip de activități se urmărește încurajarea dezvoltării multidisciplinare a elevilor și a potențialului lor creativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*