MUREȘ: Bărbat trimis în judecată pentru dare de mită și agresiune sexuală

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, inculpată pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și agresiune sexuală.

Astfel, la data de 28 aprilie a.c., ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au prins în flagrant un bărbat care a oferit drept mită unui agent de poliție din cadrul IPJ Mureș – Secția Rurală nr. 1 Gornești – Postul de Poliție Sîngeorgiu de Mureș, suma de 500 de euro pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Agentul de poliție a formulat anterior denunț, în care sesiza faptul că persoana în cauză i-a promis o sumă de bani în scopul menționat.

Ca urmare a denunțului formulat, ofițerii S.J.A. Mureș, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au organizat acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care inculpatul, în vârstă de 48 de ani, a fost prins în timp ce oferea agentului de poliție denunțător suma de 500 de euro.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE MUREŞ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*