Tabăra BlagaRocks și-a consumat a doua ediție

În această vară s-au desfășurat două ediții a Taberei Blaga Rocks, două ediții care s-au dovedit a fi cu adevărat un demers educativ de succes.

Ediția a doua s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, în perioada 10 – 12 august. În prima zi, elevii au luat parte la atelier de creație mobilă de curte, tură pe biciclete la Parcul Dendrologic din Gurghiu, dansuri populare, dar și introducere în echitație.

“Feedback-ul pozitiv primit de la elevi după prima ediție a Taberei de la Blaga a fost o confirmare a faptului că ideea prinde, elevilor le place și participă din plăcere la acest proiect. Așa că, ne-am pus pe treabă și am încercat să diversificăm programul pentru a doua ediție, ținând cont de propunerile lor. Astfel, am introdus lecții de limbi străine mai puțin populare – italiana, finlandeza, activități cu animale – introducere în echitație, sesiune informativă despre animalele de companie, un joc de cunoaștere a arhitecturii clădirilor din Reghin și o drumeție mai lungă în Munții Rodnei la Tăul Știol și Cascada Cailor. Nu au lipsit nici activitățile de team-building, alimentație sănătoasă, tură pe biciclete și dansuri populare. În egală măsură au apărut și idei noi din partea echipei de organizare; activitatea de ,,construire mobilier curte” s-a dovedit a fi o reușită ca și activitățile în care foști elevi ai liceului nostru – acum specialiști în diverse domenii au împărtășit secrete din meseriile alese sau au fost coordonatorii unor workshopuri pentru actualii liceeni. Mulțumim colaboratorilor și invitaților pentru deschiderea față de acest proiect. Urmează a treia ediție a taberei din acest an, care însă nu va fi ultima, deoarece ne propunem să o reluăm și în următoarea vacanță de vară – Blaga Rocks!” spune prof. Katinka Kosztan, membru în echipa de organizare.

Din echipa de organizare au făcut parte nu doar profesori, ci și elevi voluntari, care au dorit să fie sprijin pentru reușita acestui eveniment.

„Pentru mine, tabăra de vară organizată de Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” a fost o experiență ce m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile de voluntar și să cunosc diverse persoane, învățând lucruri noi din diferite domenii de la acești oameni deosebiți. Jocurile recreative, drumețiile și discuțiile purtate în cadrul taberei, cât și implicarea membrilor și a participanților m-au făcut să fiu mândră de liceul unde îmi urmez studiile și de oamenii care au avut această inițiativă.” Riana Cioloca, elev voluntar.

Participarea elevilor în număr mare și interesul acordat a demonstrat faptul că Tabăra de la Blaga a fost și este un eveniment de calitate.

„Tabăra Blaga Rocks a reprezentat un mod plăcut de a ne depăși limitele și de a ne cunoaște voința, răbdarea și devotamentul. Timpul petrecut împreună ne-a arătat că liceul este locul în care zâmbim, locul în care ne cunoaștem și ne acceptăm unii pe alții pentru ca în echipă să putem obține orice ne propunem. Dedicarea cadrelor didactice în această tabără ne-a făcut să ne simțim mândri că suntem ” elevii de la Blaga „, transformându-i pe profesori în prietenii noștri și parteneri de încredere în aventură. Activitățile desfășurate în această a două ediție a taberei ne-au ajutat să trezim la viață spiritul creativ și să descoperim copilul din sufletele profesorilor noștri. Este o experiență pe care fiecare dintre noi ar repeta-o și care a creionat pe filmul vieții noastre momente de care ne vom aminti cu drag peste ani.” a precizat Antonia Botoi, participant. 

La începutul lunii septembrie, mai precis în perioada 1 – 3 septembrie se va desfășura ediția a treia a Taberei BlagaRocks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*