FARMACIA SOCIALĂ, concept unic în România, s-a deschis în cea mai mare comună din județul Mureș

„Este nevoie de tine pentru a face bine!”

Sloganul farmaciei spune tot despre conceptul în jurul căruia a luat naștere această idee: „Este nevoie de tine pentru a face bine!”, altfel spus este nevoie de ajutorul oferit de fiecare dintre noi pentru a ajuta cât mai multe cazuri sociale, fiecare pacient ne ajută să ne atingem obiectivele sociale. Medicamentele și produsele comercializate nu sunt nici mai scumpe, nici mai ieftine ca în alte unități farmaceutice, Farmacia Socială fiind o unitate independentă care nu primește subvenții sau fonduri europene de la nicio institutie și care a obținut atestatul de întreprindere socială eliberat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru respectarea criteriilor economiei sociale, alocând minim 90% din profitul realizat scopului social și rezervei statutare. Farmacia eliberează rețete compensate și gratuite prescrise în orice județ din România (atât CAS, cât și OPSNAJ) și prepară rețete magistrale și oficinale în laboratorul propriu, autorizat de Ministerul Sănătății.  

Profit nu înseamnă neapărat bani!

Pentru noi, profit nu înseamnă neapărat bani! Profit înseamnă satisfacția de a ajuta pacienți aflați în situații dificile. Farmacia Socială este prima farmacie din România care respectă principiile economiei sociale și astfel reușim zilnic conversia profitului financiar în profit social. Pentru început, Farmacia Socială susține activitățile de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mureș cu care a încheiat un parteneriat în acest sens. Medicamentele necesare rezidenților sunt asigurate gratuit de Farmacia Socială, și astfel Căminul face lunar economii importante. Așa s-a putut organiza în una iulie, de exemplu, excursia Bunicilor la Dedrad, într-o livadă de cireși”, declară Marius Dumitrescu, administratorul farmaciei.

Începând cu luna august 2021, Farmacia Socială poate să livreze gratuit la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor, medicamente necesare pacienților cu dificultate de deplasare care locuiesc în Târgu Mureș, Sângeorgiu de Mureș și localitățile limitrofe.

Până în prezent avem 24 de parteneri care participă la maximizarea profitului destinat cazurilor sociale, prin diminuarea cheltuielilor farmaciei: Banca Transilvania, Pharmec Healthcare Software, Webteam Hosting, MedPharma, DID Secure, Quality Serv Prest, Consilium Broker, Cyber Cont Expert, NetSpace, Dani All Consult, NeoPrivacy, Estamp, Faktum Service, Fleurane, Centrul Mediconsult, Specta Impex, Management Certification, SSM.ro, Digisign, Creativa Advertising, Consultia, Conferinte.ro, FGO.ro si Vavian Pharma. 

Înființarea primului centru autorizat de testare antigen Covid19 în Sângeorgiu de Mureș

Unul din obiectivele strategice ale Farmaciei Sociale este diversificarea serviciilor farmaceutice prin înființarea, la începutul lunii septembrie 2021, a unui centru autorizat de testare antigen Covid19. În acest moment amenajăm un spatiu distinct de spațiul farmaciei care va fi utilizat exclusiv pentru testarea antigen.

Ne-am luat toate măsurile de protecție epidemiologică, iar personalul nostru a absolvit un curs de specializare organizat de DSP Mureș.

Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de gratuitate în cadrul acestui centru și orice persoană interesată se va putea programa telefonic la numarul 0265311511 sau pe site-ul www.farmaciasociala.ro. Pacienților li se va elibera un certificat cu rezultatul testului, recunoscut de Ministerul Sănătății și celelalte instituții, conform legislației actuale.

Cum puteți sprijini și Dumneavoastră prima farmacie socială din România?

Nu trebuie să faceți nimic special, vă recomandăm să ne vizitati, să ne cunoașteți și să achizitionați strict produsele de care aveți nevoie de la Farmacia Socială. În felul acesta ajutați la creșterea fondului destinat cazurilor sociale.

Scopul principal al Farmaciei Sociale constă în îmbunătățirea condițiilor de viață a întregii comunități și asigurarea serviciilor de sănătate de înaltă calitate, respectând standardele de etică și de profesionalism, implicându-se activ pentru a crește nivelul de educație sanitară, pentru a diminua efectele negative asupra mediului înconjurător și pentru a îmbunătăți accesul la medicamente și la servicii medicale. 

Proiectele ambițioase nu se opresc aici, Farmacia Socială are ca obiective pentru următorul an să finanțeze distrugerea medicamentelor expirate preluate gratuit de la pacienți, lansarea unei bănci de medicamente în parteneriat cu un ONG, pentru ca oamenii să poată dona medicamentele încă în termen de valabilitate și care pot fi folosite de persoane în nevoie, deschiderea unui punct de lucru într-o comunitate izolată, înființarea unui centru mobil de screening de sănătate și lansarea unei publicații periodice pentru a crește nivelul de educație sanitară al comunității.

Mai multe detalii gasiți pe site-ul www.farmaciasociala.ro sau la telefon 0265311511.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*