Zen Candles – lumânări parfumate din ceară de soia

Andrea Șerbănați și Răzvan Vladu sunt doi tineri, ea din Suseni, iar el din Reghin, care au intrat recent în lumea confecționării de lumânări din ceară de soia. Chiar dacă sunt la început de drum, produsul scos pe piață de ei, vine într-o formă ce atrage privirile. Este mai precis o pasiune pentru frumos, pe care își doresc să o dezvolte, în așa fel încât, pe viitor să facă cu adevărat o afacere din asta.

 De la rășină, la lumânări

În urmă cu mai bine de un an a descoperit  rășina epoxidică, cu ajutorul căreia realizează diferite bijuterii ori obiecte decorative precum: brelocuri, scrumiere, suporturi de pahare, decorațiuni de Crăciun. La bijuterii a folosit flori uscate, adunate chiar de ea. ,,Dacă nu sunt uscate în prealabil, florile se mucegăiesc, iar atunci când sunt amestecate cu rășină, își schimbă culoarea, fiind inestetice” explică Andrea Șerbănați.

Nu s-a oprit aici. Pasiunea pentru lucrul manual a mers mai departe. Așa că, îndrăgostită fiind de lumânări, a decis ca împreună cu prietenul ei să încerce și altceva. „Înainte de a începe, am făcut o lungă documentare despre întreg procesul de realizare al unei lumânări. Recipientele trebuie puse în apă caldă pentru a se lipi frumos de borcan și trebuie ținute nemișcate până la întărirea completă, altfel devin inestetice. Materia primă o iau de pe diferite site-uri” spune Andrea Șerbănați.

Numele ales, Zen Candles, are o însemnătate aparte pentru Andrea deoarece acesta provine chiar de la câinele pe care l-a avut. ,,Totul a început din pasiunea pentru frumos, îmi plăceau mult lumânările. Numele Zen Candles vine de la câinele pe care l-am avut, care ne era tare drag. E ca și cum am făcut-o în memoria lui. Prima lumânare pe care am făcut-o era cu aromă de bubble gum” a declarat Andrea.

În ceea ce privește aromele lumânărilor, putem vorbi despre anti-tabac, bubble gum, portocale și scorțișoară, lavandă, pepene galben, romance, lemn de santal, ceai verde. Iar recent au adăugat și arome precum banana, almond, vanilla, Cookie Monster, mojito. ,,Fiecare aromă în parte vine cu anumite beneficii și aduc o stare de bine. De exemplu, lavanda calmează, cea cu portocale și scorțișoară mie-mi dă o stare de sărbătoare, bubble îmi aduce aminte de copilărie” precizează Andrea Șerbănați.

Cheltuielile nu sunt chiar mici pentru realizarea unei astfel de lumânări, aici vorbind de prețul borcanului, a fitilului, ceara în sine, aroma, etichetele.

Sunt conștienți de faptul că pe lângă calitate, produsul lor are nevoie și de o prezentare deosebită, motiv pentru care se gândesc și la un altfel de design pentru lumânările realizate de ei. ,,Pe viitor, pe lângă borcănașe, avem planificat să folosim și alte recipiente și totodată să creăm un decor mult mai atrăgător. De exemplu, la cele cu aromă de lavandă, să punem deasupra chiar lavandă uscată ori să folosim portocale uscate și un bețișor de scorțișoară la cele cu această aromă” menționează Andrea Șerbănați.

Cei doi au participat la una dintre edițiile Târgului Producătorilor Locali din Reghin cu un stand expozițional pentru a putea vedea impactul asupra potențialilor clienți. De asemenea și-au creat și o pagină de facebook unde cei interesați pot vedea ultimele noutăți realizate de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*