Pădurea Rotundă pusă în valoare prin evenimentul ,,#loveReghin Day & Night”

Două zile de petrecere altfel pentru reghineni și nu numai. Două zile de plimbare în aer liber, departe de centrul orașului, într-o zonă cunoscută și apreciată de locuitorii municipiului Reghin, care odată cu organizarea evenimentului #loveReghin Day & Night și-a dovedit încă odată adevărata valoare: Pădurea Rotundă. Un loc perfect pentru organizarea de astfel de evenimente, un loc pe care autoritățile locale au dorit să-l pună în evidență într-un alt mod.

,,Prima ediție a festivalului #loveReghin Day & Night a fost o reușită. Spun asta cu toată responsabilitatea. Am reușit să organizăm un eveniment extraordinar, la un cu totul alt nivel de cum se obișnuia în Reghin. Un eveniment la care lumea a fost receptivă și a fost prezentă. Locația a fost ideală, toată lumea prezentă sunt convins că a găsit ceva pe plac. După cum ați putut observa am separat zona de comercianți, cea de producători locali și zona scenei. Am avut 2 zile distincte, prima seară denumită ”Seara retro” și cea de-a doua era adresată mai mult tinerilor. Cei mici au avut sâmbătă, înainte de masă, o serie de activități educative, jocuri, drumeții, concursuri, probe sportive, pictură și multe altele. Foarte important de precizat, nu am avut incidente, deși a participat un număr mare de oameni. Trebuie să le mulțumesc forțelor de ordine, care au fost alături de noi și au asigurat ordinea publică. Reghinenii au fost la înălțime, iar pentru asta le mulțumesc. De asemenea, mulțumesc echipei care a fost în spatele acestui eveniment și a muncit pentru ca lucrurile să iasă bine, să avem un festival bine organizat. Continuăm! Anul viitor vom organiza a II-a ediție a acestui festival, sper cel puțin la fel de reușit ca și ediția din acest an” a declarat Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

Angajați ai primăriei municipiului Reghin, dar și personal de la instituțiile aflate în subordinea primăriei s-au implicat și au făcut ca acest eveniment să fie o reușită.

Activitatea festivalului #loveReghin Day&Night a început vineri după-amiază, când cei interesați au putut face o plimbare până la Pădurea Rotundă, fiind o după-masă potrivită pentru relaxare și pentru a servi din preparatele pregătite pentru ei. Seara a fost destinată muzicii unde au urcat pe scenă reghinenii Szabo Előd, Florin Vos și DJ Modee, artiștii bucurându-se de prezența unui public numeros.

Activitățile desfășurate sâmbătă, dedicate copiilor, au adunat mai mulți copii decât s-ar fi așteptat, cei mici participând activ la diferite ateliere și probe sportive.

Apreciate de cei mici au fost și activitățile susținute de Centrul de Informare Turistică din Reghin. ,,Pentru activitățile cu copiii în cadrul evenimentului #loveReghin Day&Night, ne-am gândit că Pădurea Rotundă ne oferă cadrul potrivit pentru o drumeție în aer liber și pentru a-i apropia mai mult pe copii de natură, de atracțiile naturale din Reghin. Atelierul de lectură despre arbori în apropierea Stejarului Singuratic cât și mica drumeție, dar și observarea de prigorii  a fost savurată de toți participanții care au fost nerăbdători să descopere cu binoclul minunatele  păsărele. Chiar suntem privilegiați că avem  această specie deosebită  de păsări într-o locație  atât de accesibilă nouă reghinenilor. Copiii au amplasat cu entuziasm hoteluri pentru insecte cu scopul atragerii unor specii cât mai variate de insecte polenizatoare cu rol benefic în menținerea biodiversității din zonă. La finalul drumeției, copiii au fost invitați să deguste produse locale: siropuri naturale din fructe și plante, dar și turtă dulce, toate preparate de producători locali din zonă. Copiii s-au simțit foarte bine în natură, au ascultat cu drag poveștile și informațiile primite și s-au bucurat de frumusețile pe care natura ni le oferă cu atâta generozitate” au precizat reprezentanții Centrului de Informare Turistică Reghin.

În zona producătorilor locali, au fost montate 13 standuri unde producătorii au adus cu ei miere, brânză maturată, broșe personalizate cu renumitul #loveReghin, bijuterii, tricouri pictate. Tot aici, una dintre activitățile care a prins bine publicului prezent a fost tatuarea cu henna. Punându-le la dispoziție un catalog cu modele de unde clienții au putut alege, Fekete Ferenczi Blanka a reușit preț de câteva zile să bucure copii și adulți deopotrivă. Cele mai cerute modele au fost cele cu șarpe, inimă, norii, florile. ,,Ideea nu a fost a mea, ci am fost rugată de către o persoană dintre organizatorii festivalului #loveReghin Day&Night. Am fost surprinsă puțin deoarece până acum nu am lucrat cu henna… mai ales pe pielea cuiva. Dar am avut încredere în talentul meu și știam că o sa reușesc și o să îmi placă mult. Am citit despre henna, de unde provine, plus alte detalii, am contactat o persoană care lucrează cu acest produs de 14 ani, am și comandat de la ea pasta. Am încercat-o, mi-am dat seama că nu este greu să lucrezi cu henna, este o chestie de obișnuință. În aceste 2 zile experiența mea cu henna este una foarte plăcută. Mai ales că feedback-ul este … Wow! De nedescris. Copii, adolescenți, adulți… Toți au vrut să încerce tatuajele temporare henna. Acestea fiind practice pentru persoanele care întotdeauna au vrut să încerce cum e să ai tatuaj și nu au apucat să își facă, sau adolescenții care încă ,,nu au voie” să își facă un tatuaj. Sau chiar persoanele care vor să își facă tatuaj permanent și ar vrea să vadă cum ar arăta înainte, pot să încerce cu henna. Pasta henna este 100% naturală și ține pe piele 10-14 zile” a precizat Fekete Ferenczi Blanka.

Seara de sâmbătă a adus în fața publicului artiști precum Dody G. Feat Dudu Isabel, Vizi Imre și DJ Andre Rizo.

Era trecut de ora 22.30, dar la Pădurea Rotundă publicul continua să urce, semn clar că s-a simțit cu adevărat lipsa acestui gen de evenimente. Acum, la final, putem trage linie și concluziona faptul că Pădurea Rotundă și-a arătat din nou valoarea.

foto: Codruța Romanța, facebook Márk Endre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*